Έντονη κοινωνική δραστηριότητα έχει αναπτύξει η Δ΄ Δημοτική Κοινότητα Πειραιά με μια σειρά πρωτοβουλιών για τη στήριξη των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας.

Χαρακτηριστική είναι η πρωτοβουλία του Προέδρου της κ. Τάσου Πούλου, να προσφερθούν έπειτα από χορηγίες ιδιωτών και επιχειρήσεων, στους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά επτά τόνοι πορτοκάλια και 5.000 νερά, σε συνεργασία με τη Θύρα 7 Άργους και τις εταιρείες  «Μητροσύλη Παν. Αικ. ΟΕ» και «Red Arrow».  

Η κοινωνική ευαισθησία που επιδεικνύει η Δ΄ Δημοτική Κοινότητα Πειραιά είναι διαρκής, καθώς και την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, διανεμήθηκαν διατακτικές , τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες, καθώς και σε ιδρύματα και στα ΚΑΠΗ της Δ' Δημοτικής Κοινότητας.

Ο Πρόεδρος της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Τάσος Πούλος, δήλωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις που είναι στο πλευρό μας και θα συνεχίζουν να στηρίζουν την προσπάθειά μας, να προσφέρουμε στους αδύναμους οικονομικά συνάνθρωπους μας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Η αλληλεγγύη που επιδεικνύουν είναι συγκινητική. Συγκεκριμένα, ευχαριστώ το Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης (Επιταγές 300€), τον Μουρκάκο Μιχαήλ και την εταιρεία «PHARMASEPT» (είδη φαρμακευτικής περίθαλψης στους παιδικούς σταθμούς). Την «Amway  Hellas ΕΠΕ» (τρόφιμα & είδη καθαριότητας στο ίδρυμα ‘’ΚΑΛΟΣ ΠΟΙΜΗΝ’’), την εταιρεία «Αφοί Κωτσιούπολοι– ΙΟΝ ΑΕ» (σοκολάτες στο ΠΕΚΑΜΕΑ). «ΤΑΠΕΠΑ» (δωροεπιταγή 100€ JUMBO). Την «EAKE AE» (Τρόφιμα αξίας 100€ για οικονομικά αδύναμες οικογένειες). Την «ΣΕΠΑ» (Δωροεπιταγές 300€ Σκλαβενίτη για οικονομικά αδύναμες οικογένειες). Την «ΟΕΤΕ» (Δωροεπιταγές 500€ Σκλαβενίτη για οικονομικά αδύναμες οικογένειες). Τον Τσιλιμπουνίδη Γεώργιο (Διατακτικές 545€ Σκλαβενίτη για οικονομικά αδύναμες οικογένειες), καθώς και τους: «Ο Φούρνος του Μπάμπη», «Φούρνος Βενέτη», Γλυκοπωλείο «Το Προφιτερόλ», Κρεοπωλείο «Το Μεσολόγγι», Κρεοπωλείο «Λεβέντης», «Το Κουτούκι του Αντώνη». Μεζεδοπωλείο «Ο Μίμης και η Άννα», Café Bar «Geto», Καφενείο-Οινομαγειρείο «Το Στενό», Καπηλειό «Ο Ζάχος», Ουζερί «Στιγμές», Οινομαγειρείο «Αμέθυστος», «Ψητή Γουρουνοπούλα», «Πυροφάνι», «Μπούσουλας», «Ζωοδόχος Πηγή», «5 Φ», Μεζεδοπωλείο «Πάνω Κάτω», «All Travel Service», «Κελεσίδης», «Bizz Bar Cafe», «Ο 6ος Στόλος».