Με εντάσεις εξελίχθηκε η πορεία των λιμενεργατών στο κέντρο της Αθήνας, με αφετηρία την πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στο Ζάππειο λαμβάνει χώρα εκδήλωση του ΤΑΙΠΕΔ με τη συμμετοχή του υπουργικού συμβουλίου για την υπογραφή της συμφωνίας με την Cosco για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.

Κλειστή λόγω της κινητοποίησης είναι η οδός Σταδίου. Αστυνομικές δυνάμεις με κλούβες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί στη συμβολή των οδών Φιλελλήνων και Αμαλίας προκειμένου να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να φτάσουν στο Ζάππειο. Από την πλευρά τους, οι λιμενεργάτες επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να τους απωθήσουν κάνοντας χρήση χημικών.

Από τις 11 το πρωί οι λιμενεργάτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και ξεκίνησαν πορεία προς το Ζάππειο. Έτσι, κλειστοί είναι οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας, καθώς και στο υπουργείο Εργασίας συγκεντρώθηκαν εμποροϋπάλληλοι και εργαζόμενοι στον κλάδο της βιομηχανίας.

Κλειστά παραμένουν τα εμπορικά λιμάνια της χώρας, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών του Οργανισμού Λιμένα Πειραιώς (ΟΛΠ).

Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) συγκεντρώθηκαν το πρωί στον Επιβατικό Σταθμό και κάνουν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου αντιπροσωπεία τους αναμένεται να επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας για την παραχώρηση των ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Σύμφωνα με τους λιμενεργάτες, διαδηλώνουν «ενάντια στις φιέστες και τα πανηγύρια που οργανώνουν κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ για το ξεπούλημα των λιμανιών, λες και δεν είναι αυτοί που άλλα έλεγαν και άλλα διαβεβαίωναν πριν έναν χρόνο τους εργαζόμενους και τον πειραϊκό λαό και άλλα πράττουν σήμερα. Αιδώς Αργείοι!».

Να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση-πώληση των ΟΛΠ, ΟΛΘ και των λιμανιών εθνικής σημασίας ζητούν οι λιμενεργάτες, να κατοχυρωθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των λιμανιών και η αναπτυξιακή προοπτική τους, να διασφαλιστεί το θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και να ακυρωθούν οι μνημονιακοί νόμοι «που φαλκιδεύουν τον θεσμό των ΣΣΕ».

Διεκδικούν επίσης να στελεχωθούν τα λιμάνια με προσωπικό πλήρους και σταθερής απασχόλησης με βάση τις πραγματικές ανάγκες και να υπάρξει ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα και συντάξεις αξιοπρέπειας.