Εμείς, η γενιά που μεγάλωσε με όνειρα και είδε τα φτερά της να «ψαλιδίζονται» από την οικονομική κρίση. Εμείς, οι νέοι και ειδικά οι γυναίκες, που κέρουμε ότι αξίζουμε καλύτερα, ότι μπορούμε πολύ καλύτερα. Εμείς όλοι που ονειρευόμαστε μια καλύτερη Ελλάδα, ήρθε η ώρα να βγούμε μπροστά.

Να διεκδικήσουμε, να αγωνιστούμε, να συνδιαμορφώσουμε το αύριο. Για τον Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού αλλά και για την πατρίδα μας ολόκληρη. 

Με τη δημιουργία χιλιάδων καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Με δουλειές που θα έρθουν μέσα από μεγάλες επενδύσεις και θα στηρίξουν την οικονομία μας, τους νέους που ψάχνουν εργασία αλλά και τους συνταξιούχους μας, που χρειάζονται νέες εισφορές ώστε να σταθεί στα πόδια του το ασφαλιστικό μας σύστημα. 

Με κίνητρα για την υγιή επιχειρηματικότητα. Με αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων. Με απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης, λιγότερη γραφειοκρατία και περισσότερη ουσία. Τομές τολμηρές αλλά αναγκαίες για να πάψει η Ελλάδα να ζητιανεύει δανεικά και να μπορούν οι πολίτες να ατενίζουν με αισιοδοξία και περηφάνια το μέλλον.

Χρέος μας είναι να εργαστούμε σκληρά για να δούμε και πάλι τις γειτονιές μας καθαρές και ασφαλείς. Το χρωστάμε πρώτα από όλα στους εαυτούς μας. Με επαρκή φωταγώγηση και αστυνόμευση. Με πάταξη του παρεμπορίου και της διακίνησης ναρκωτικών. Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας. 

Πιστεύω ότι η συμμετοχή στα κοινά είναι δικαίωμα αλλά και υποχρέωση κάθε πολίτη. Γνωρίζω πολύ καλά ότι οι νέοι άνθρωποι έχουν απογοητευτεί από τους πολιτικούς. Δεν πρέπει, όμως, να γυρίσουν την πλάτη στην πολιτική. Στόχος μου είναι να αποδείξω στην πράξη ότι η δική μου γενιά μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες της. Να πάρει θέση, να εκτεθεί και να προτείνει λύσεις, ρεαλιστικές και βιώσιμες. Εάν δεν το κάνουμε εμείς, τότε θα το κάνει κάποιος άλλος για μας. 

Μαζί είμαι βέβαιη ότι θα καταφέρουμε να χτίσουμε μια χώρα περήφανη, δημιουργική, φωτεινή για τις γενιές που ακολουθούν. Μαζί θα γράψουμε τη δική μας ιστορία!

*Η Μαρία Καλαγιά είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α' Πειραιά και Νήσων