Στις 19 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί, τελικώς η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για θέματα ασφάλειας. Η απόφαση αυτή πάρθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων.

Υπενθυμίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία είχε συζήτηση τη διεξαγωγή συζήτηση για το εν λόγω ζήτημα, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες. 

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, πρότεινε να συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη, στην Ολομέλεια, η πρόταση για την εξεταστική που πρότεινε η κυβέρνηση και αφορά τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Ωστόσο η Νέα Δημοκρατία ζήτησε να αναβληθεί η συγκεκριμένη σύζητηση, καθώς θα απουσιάζει ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης. Αποτέλεσμα ήταν να μη ληφθεί απόφαση γι αυτή τη συζήτηση.

Μεταξύ άλλων η Αξιωματική Αντιπολίτευση ζήτησε, να προηγηθεί η συζήτηση της δικής της πρόταση για εξεταστική για capital controls και τρίτο Μνημόνιο με το αιτιολογικό ότι κατατέθηκε νωρίτερα από την πρόταση της κυβέρνησης.

Ο Βασίλης Καρύδης προτάθηκε για τη θέση του Συνήγορου του Πολίτη

 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, πρότεινε τον Βασίλη Καρύδη, για τη θέση του Συνήγορου του Πολίτη. Ωστόσο η πρόταση του κ. Βούτση, δεν βρήκε ανταπόκριση καθώς δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5 της Διάσκεψης.

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία και η Δημοκρατική Συμπαράταξη διαφώνησαν, το ΚΚΕ ψήφισε παρών. Στα αξιοσημείωτα της συνεδρίασης, ήταν η απουσία κυβερνητικού βουλευτή. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι από κύκλους της αντιπολίτευσης επισημαινόταν με νόημα, ότι ο κ. Καρύδης είναι δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Πάντως πρέπει να επισημανθεί ότι ο Βασίλης Καρύδης, μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση του αναπληρωτή Συνηγόρου του Πολίτη.