Τον Δήμαρχο Ελευσίνας, Γεώργιο Τσουκαλά, υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, στο Δημαρχείο με αφορμή τη συμμετοχή της πόλης της Ελευσίνας στο επόμενο στάδιο και τη συμπερίληψη αυτής στη βραχεία λίστα προεπιλογής ως πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Πέτρος Κόκκαλης, και ο Καλλιτεχνικός Δ/ντης του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Νίκος Διαμαντής.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος Πειραιά, δήλωσε:

"Με το Δήμαρχο Ελευσίνας, κ. Τσουκαλά, μιλήσαμε για θέματα αυτοδιοικητικά και κυρίως για τη πρόκριση της Πόλης της Ελευσίνας στην επόμενη φάση διεκδίκησης και τη συμπερίληψη της στη λίστα προεπιλογής, μαζί με τη Πόλη της Καλαμάτας και της Ρόδου, για τη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021. Θα ήθελα να δώσω και δημόσια τα συγχαρητήρια μου στο Δήμαρχο και να ευχηθώ καλή επιτυχία στην προσπάθεια ανάδειξης της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.

Η ανάδειξη μιας ακόμη ελληνικής πόλης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, σηματοδοτεί τη συμβολή του ελληνικού στοιχείου για τη καθοριστική λειτουργία των ενοποιητικών πολιτικών, στις οποίες εξέχουσα θέση διατηρεί ο συγκεκριμένος θεσμός, ως ισχυρά συμβολικός όρος προώθησης της ένωσης των λαών της Ευρώπης.

Ο Δήμος μας στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τέτοιου είδους προσπάθειες που προάγουν στο έπακρο τον ελληνικό πολιτισμό μέσω του σημαντικότερου πολιτιστικού θεσμού της Ευρώπης. Είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε με το Δήμο Ελευσίνας, να ανταλλάξουμε γνώσεις, εμπειρίες και ιδέες που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην προσπάθειά του Δήμου".