Με το… δεξί ξεκίνησε ο Ολυμπιακός την προετοιμασία του, παίρνοντας τη νίκη με 3-2 κόντρα στην Βιτορούλ στο πρώτο φιλικό των «ερυθρόλευκων» ενόψει της νέας σεζόν.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Καλλιθέας και έγινε κεκλεισμένων των θυρών, αφού ήταν ματς προπονητικού χαρακτήρα.

Οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ στο 28' με τον Δημήτρη Μάνο, κάνοντας το 1-0, με τον Έλληνα επιθετικό να γίνεται ο παίκτης που έβαλε το πρώτο γκολ στα φιλικά προετοιμασίας για τον Θρύλο ενόψει της νέας σεζόν. Ο Μάνος έκλεψε την μπάλα και με ωραίο πλασέ άνοιξε το «χορό» των γκολ στην αναμέτρηση. Δύο λεπτά αργότερα ο Ποντένσε έκανε το 2-0, με τον Πορτογάλο να πραγματοποιεί μία εξαιρετική προσωπική ενέργεια και με ένα έξοχο γκολ να στέλνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και εκείνοι γκολ λίγο αργότερα, στο 32' με τον Γκανέα για το 2-1.

Ο Θρύλος σημείωσε ακόμη ένα γκολ στο 59' με ωραίο σουτ του Γκιλιέρμε έξω από την μεγάλη περιοχή, ενώ το τελικό σκορ της αναμέτρησης διαμόρφωσε στο 65' ο Ντε Νουζέρ.

Οι «ερυθρόλευκοι» αν και βρίσκονται στο ξεκίνημα της προετοιμασίας τους έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του τερματοφύλακα της Βιτορούλ.

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς είχαν την ευκαιρία να ξεμουδιάσουν από τις καθημερινές διπλές προπονήσεις, με τον Πορτογάλο τεχνικό να βγάζει τα πρώτα συμπεράσματά του για τους παίκτες του.

Να σημειωθεί, ότι ο 49χρονος χρησιμοποίησε όλους τους ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεσή του, προκειμένου να δει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς):Τζολάκης, Μασούρας, Παπαδόπουλος, Βούκοβιτς, Μαρτίνης, Ξενιτίδης, Ανδρούτσος, Μαρίνος, Ποντένσε, Σολδάνο, Μάνος.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν:Τζολάκης (80′ Στουρνάρας), Τοροσίδης, Σουρλής, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπα, Γκερέρο, Μπρούνο, Κάιπερς, Βοΐλης, Σίλβα.

Viitorul (Χάτζι): Tordai, Kuipers, Mladen, Ţîru, Grosu, Vînă, Mălăele, Achim, de Oliveira, Calcan, Ganea.

Επίσης έπαιξαν και οι: Colocaru, Buzbuchi, de Nooijer, Mățan, Iancu, Tîrcoveanu, Iacob, Keita, Popescu, Leca, Tucaliuc, Danuleasa, Ilie, Artean, Houri, Halep, Birzu