Η άμεση αντίδραση του δήμαρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη μέσω της έκτακτης συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα, οδήγησε τους εργαζομένους της καθαριότητας του δήμου να αναστείλουν την αποχή από τα καθήκοντας τους που είχαν εξαγγείλει. 

Ο δήμαρχος Πειραιά, με την αντιδήμαρχο Οικονομικών Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου καθώς και τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Παναγιώτη Καλογερόγιαννη, έδωσαν ξεκάθαρες απαντήσες γύρω από το ζήτημα που προέκυψε σχετικά με τις υπερωρίες των εργαζομένων στην καθαριότητα, χωρίς να αφήσουν περιθώρια παρερμηνειών. Ενώ η αντιδήμαρχος Οικονομικών πρότεινε συγκεκριμένη λύση για να μη χάσουν οι εργαζόμενοι της καθαριότητας τα δεδουλευμένα τους.

Αυτή η ξεκάθαρη στάση και η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος από την μεριά του δημάρχου Πειραιά, είχε ως αποτέλεσμα την λήξη της αποχής των εργαζομένων της καθαριότητας από την υπερεργασία του τριημέρου. Ο Γιάννης Μώραλης και η δημοτική αρχή του "Πειραιά Νικητή", έχει αποδείξει κατά την περίοδο άσκησης των καθηκόντων πως είναι η πρώτη που προασπίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, και δη αυτών της καθαριότητας, έχοντας ως βασική προτεραιότητα της παράλληλα να διατηρεί την πόλη καθαρή και χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία των κατοίκων της πόλης του Πειραιά.