Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 80χρονης, η οποία διαπράχθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2018 στον Πειραιά.

Η 80χρονη είχε βρεθεί τραυματισμένη, πρωινές ώρες της ημέρας εκείνης, εντός του διαμερίσματος που διέμενε στον Πειραιά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου μεσημβρινές ώρες, κατέληξε.

Από την διενεργηθείσα νεκροψία-νεκροτομή,διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός της επήλθε συνεπεία βαρέων κακώσεων που προήλθαν από θλων όργανο.

Μετά από έρευνα εξακριβώθηκε ότι δράστες είναι 44χρονος και 39χρονη αλλοδαπή, ως φυσικοί αυτουργοί και 40χρονος ως ηθικός αυτουργός ενώ κίνητρο των πράξεών τους ήταν η ληστεία.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε για διενέργεια κύριας ανάκρισης. 

Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν ο 40χρονος και η 39χρονη αλλοδαπή, ενώ ο 44χρονος αναζητείται. Επιπλέον σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 53χρονου αλλοδαπού για υπόθαλψη εγκληματία.

Επιπρόσθετα ο 44χρονος είχε κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για ληστεία, κλοπές, ναρκωτικά, σωματικές βλάβες, εμπρησμό, βιασμό, ενώ ο 40χρονος είχε κατηγορηθεί για ληστείες, κλοπές και ναρκωτικά.