Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος και ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, με ανάρτησή του αναφέρεται στην σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και τις δυσάρεστες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής οι οποίες είναι παγκοσμίως εμφανείς περισσότερο από ποτέ.

Ο Γιάννης Μώραλης σημειώνει πως είναι πολύ βασικό να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, ξεκινώντας από το σπίτι, το σχολείο και την ίδια την πόλης.

Στην συνέχεια αναφέρεται, στις δράσεις που έχει αναλάβει η δημοτική αρχή για την προστασία του περιβάλλοντος στον Πειραιά. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως πρόσφατα ελήφθη απόφαση για την δημιουργία θεματικού πάρκου περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στο πρώην οικόπεδο Μελετόπουλου, στο Νέο Φάληρο, ώστε να υπάρχει στην πόλη ένας πολυχώρος όπου θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και τα οφέλη της ανακύκλωσης.

Συμπληρώνει μάλιστα πως χρέος της δημοτικής αρχής είναι αφενός να δίνουμε την δυνατότητα στους δημότες μας  να ανακυκλώνουν σωστά και αφετέρου, σε κάθε μας έργο, ενέργεια ή πρωτοβουλία να λαμβάνουμε υπόψη το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και την εξοικονόμηση των φυσικών πόρων.

Διαβάστε αναλυτικά: