Σε μια πρωτοποριακή κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα προχωρά η Ακαδημία του Ολυμπιακού. Η Κ19 του συλλόγου θα πραγματοποιήσει σε συνεργασία με τη Νότιγχαμ Φόρεστ προετοιμασία στο εξωτερικό, δίνοντας μερικά δυνατά φιλικά προκειμένου να γίνει ακόμα πιο δυνατή για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ομάδα Ακαδημίας θα πραγματοποιήσει προετοιμασία με μεγάλα φιλικά παιχνίδια, όπως ακριβώς γίνεται και στο εξωτερικό. Από τις 16 Ιουλίου και για 14 ημέρες θα είναι στην Αγγλία, στο Νότιγχαμ. Για πρώτη φορά ομάδα από τα τμήματα υποδομής ενός ελληνικού συλλόγου στο εξωτερικό. Μάλιστα, υπάρχουν σκέψεις για κάτι αντίστοιχο και για την Κ17 του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν το πλάνο για το μέλλον και την επόμενη ημέρα της Ακαδημίας. Το gavros.gr ήταν στο Ρέντη και παρακολούθησε την παρουσίαση που έγινε από τους Κριστιάν Καρεμπέ, Φρανσουά Μοντέστο, Ρικάρντο Πέρες, Αντώνη Πίκουλα και Βασίλη Νάνο.

Σε μια εποχή που οι περικοπές υπάρχουν παντού, ο ηγέτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης δείχνει με τον πλέον έμπρακτο τρόπο, ότι ρίχνει το βάρος του και στην Ακαδημία του συλλόγου, προκειμένου να γίνει η υπέρβαση και στα θέματα της Ακαδημίας.

Όλα τα παιχνίδια τα οποία είναι έξι τον αριθμό, θα πραγματοποιηθούν στα προπονητικά κέντρα των άλλων ομάδων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ημέρα που κλείστηκε το φιλικό με τη Μάντσεστερ Σίτι οι Άγγλοι είχαν ήδη ορίσει άλλο φιλικό ματς, το οποίο το άλλαξαν προκειμένου να παίξουν με τον Ολυμπιακό. Κάτι που δείχνει και το πρεστίζ που έχει πλέον ο σύλλογος στο εξωτερικό.

Παράλληλα οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είναι έτοιμοι ώστε να καλέσουν και την Ακαδημία της Νότιγχαμ Φόρεστ σε ένα διεθνές τουρνουά τον Οκτώβριο προκειμένου να έρθουν και να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις των «ερυθρολεύκων» στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη και όχι μόνο.

Την ερχόμενη εβδομάδα τρία άτομα από την ομάδα από την Ακαδημία θα βρεθούν στις εγκαταστάσεις της Μπενφίκα προκειμένου να πάρουν πληροφορίες για την ομάδα όσον αφορά τις μικρότερες ηλικίες.

Όσον αφορά τώρα τα φιλικά της Κ19 του Ολυμπιακού αυτά θα είναι κατά σειρά κοντά σε παραδοσιακές δυνάμεις του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Οι «ερυθρόλευκοι» αρχικά θα αντιμετωπίσουν την Ρέντινγκ στις 27 Ιουλίου και στη συνέχεια θα παίξουν διαδοχικά με τις Έβερτον, Σέφιλντ Γουένστεϊ, Νότιγχαμ Φόρεστ, Μάντσετσερ Σίτι και Άστον Βίλα.

Όλες οι ομάδες έχουν κατακτήσει πρωταθλήματα και τίτλους στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες κάτι που θα δώσει τη δυνατότητα στους «ερυθρόλευκους» να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο τη φήμη τους και την τεχνογνωσία τους πάνω στα θέματα των Ακαδημιών.