Ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στην εθελοντική περιβαλλοντική εκστρατεία “Let’s do it Greece”, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, στις 10:30 π.μ., με σημείο συνάντησης το μνημείο του Σταυρού στην Πειραϊκή.
 
Μετά από πρόταση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, φέτος, παράλληλα με τις περιβαλλοντικές δράσεις, θα πραγματοποιηθεί για μια εβδομάδα, συγκέντρωση ρουχισμού και ειδών προσωπικής υγιεινής από μαθητές σχολείων της πόλης, για τους άπορους συμπολίτες μας που υποστηρίζονται από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.
 
Η πανελλήνια περιβαλλοντική δράση, περιλαμβάνει δραστηριότητες για την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και παρεμβάσεις για τον εξωραϊσμό και την αισθητική αναβάθμιση της πόλης, με τη  συμμετοχή σχολείων, εθελοντικών οργανώσεων, συλλόγων, φορέων της πόλης, δημοτών κ.α.
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Ο Πειραιάς υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την περιβαλλοντική εκστρατεία “Let’s do it Greece”. Ο Δήμος Πειραιά στέκεται αρωγός σε κάθε εθελοντική δράση. Γι΄ αυτό τον λόγο, την Κυριακή 17 Απριλίου επιλέξαμε να καθαρίσουμε τα τείχη της Πειραϊκής. Με τη δράση αυτή επιθυμούμε, ασχέτως αν δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου, να συμβάλουμε στην ανάδειξη αυτού του σπουδαίου Αρχαιολογικού χώρου, που αποτελεί ένα σημαντικό μνημείο για την πόλη μας. Ταυτόχρονα,  δίνουμε και μια κοινωνική διάσταση στη δράση. Από τη Δευτέρα 11/4 έως την Παρασκευή 15/4 μαθητές σχολείων θα συγκεντρώσουν ρούχα και είδη προσωπικής υγιεινής για τους άπορους της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Κατά τη γνώμη μου ο εθελοντισμός αποτελεί υπέρτατη αξία, αφού ενισχύει την υπευθυνότητα των πολιτών και την κοινωνική συνείδηση. Πιστεύω ότι η ατομική ευθύνη του καθενός από εμάς παίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στη γενικότερη λειτουργία της πόλης, γι΄ αυτό και τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι επιβεβλημένες αφού ευαισθητοποιούν και κινητοποιούν τους πολίτες. Θα ήθελα να καλέσω φορείς, συλλόγους, τοπικές ομάδες, δημότες να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτή τη σημαντική περιβαλλοντική δράση που θα γίνει στην πόλη μας. Στόχος μας είναι να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι Πειραιώτες, ιδιαίτερα τα παιδιά, στα οποία οφείλουμε να περνάμε από νωρίς τέτοιου είδους μηνύματα. Πιστεύω ότι ο Πειραιάς θα δώσει και φέτος ένα ηχηρό μήνυμα εθελοντισμού».
 
Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κα Κορίνα Λαουλάκου, τόνισε: «Η εθελοντική δράση για την προστασία του περιβάλλοντος «Let’s do it Greece», είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια νέων ανθρώπων, οι οποίοι θέλουν να μεταδώσουν μέσα από ουσιαστικές ενέργειες την ανάγκη για συμμετοχή των πολιτών σε περιβαλλοντικές δράσεις. Η ΚΟ.Δ.Ε.Π. στηρίζει πάντα  εθελοντικές πρωτοβουλίες, προτρέποντας τους πολίτες να συμβάλουν σε περιβαλλοντικές και άλλες δραστηριότητες μέσω του Γραφείου Εθελοντισμού. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που φέτος, εκτός από την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα καθαριότητας και περιβάλλοντος, οι μαθητές θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράλληλη δράση συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής για τους άπορους συνανθρώπους μας. Είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας, να μαθαίνουν τα παιδιά από μικρή ηλικία τη σπουδαιότητα της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για την αμέριστη στήριξή του στην προσπάθεια που καταβάλλει η ΚΟ.Δ.Ε.Π. για τους αδύναμους οικονομικά συνανθρώπους μας καθώς και όλους όσοι θα συμμετάσχουν στην περιβαλλοντική δράση. Όλοι μπορούμε να συμβάλουμε  για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο περιβάλλον».
 
Η Υπεύθυνη Μεγάλων Συνεργασιών της Κεντρικής Ομάδας Συντονισμού «Let's do it Greece» κ. Γιάννα Παυλοπούλου, δήλωσε: «Η διεθνής καμπάνια "Lets' do it world" www.letdoitworld.org" πραγματοποιείται για πέμπτη χρονιά σε 112 χώρες κι έχει εμπνεύσει 14.000.000 εθελοντών. Η  περιβαλλοντική καμπάνια "Let's do it Greece" www.letsdoitgreece.org, προγραμματίστηκε φέτος για την Κυριακή στις 17 Απρίλη 2016. Προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε πολίτες, φορείς κι εθελοντικές οργανώσεις να αυτο-οργανωθούν ώστε να ομορφύνουν και να καθαρίσουν τον περιβάλλοντα χώρο τους σε μια συγκεκριμένη μέρα του χρόνου.
Με κεντρικά μας συνθήματα «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις», "REDUCE, REUSE, RECYCLE" & "ZERO BUDGET, ZERO PRINT"  αφιλοκερδώς κινητοποιούμε επί πέντε χρόνια ήδη, Περιφέρειες και Περιφερειακές Ενότητες, Δήμους, φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, μουσεία, εταιρείες, σχολεία, συλλόγους, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, περιβαλλοντικές οργανώσεις, αθλητικά σωματεία, εθελοντικές ομάδες και φορείς σε όλη τη χώρα. Παρέχουμε δωρεάν συμβουλευτική κι εργαλεία στην διοργάνωση των δράσεων καθώς και κοινό υλικό προώθησης για όλους (λογότυπα και προβολή ως δράση "Let's do it Greece").
Μια μικρή ομάδα εθελοντών, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά, ενημερώνουν μέσω της ετήσιας ανανεούμενης ιστοσελίδας μας και τα social media, τους εθελοντές ώστε να μετέχουν στην Πανελλήνια Περιβαλλοντική Δράση Let’s do it Greece, σε  περισσότερα από 600 σημεία σε όλη την Ελλάδα!  Στα δε σχολεία με την  έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, θα πραγματοποιηθεί «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού» από 11/4 – 15/4.
Ο Πειραιάς είναι  μια πρόκληση για το κίνημα μας εφέτος, γιατί, εκτός από την ενεργή ευαισθητοποίηση του Δημάρχου, σε θέματα περιβάλλοντος, ευελπιστεί να υποστηρίξει παράλληλες δράσεις σε ένδειξη αλληλεγγύης προς συνανθρώπους μας. Κατ' εξαίρεση, λοιπόν επιλέξαμε εφέτος παράλληλα με την δράση καθαρισμού, να εντάξουμε μια δράση συλλογής ρουχισμού και ειδών προσωπικής υγιεινής που θα αποδοθούν σε δομές επιλογής του Δήμου. Συμβολικά, προκειμένου να προβληθεί η όμορφη αλλά και ιστορικής σημασίας αξία του Πειραιά, επιλέγηκε η Πειραϊκή (ο αρχαιολογικός χώρος των παράκτιων τειχών στην Ακτή Θεμιστοκλέους) με σημείο συνάντησης το μνημείο του ΣΤΑΥΡΟΥ  μετά τις 10:30. Ελπίζουμε στην ενεργή συμμετοχή όσο γίνεται περισσότερων συμπολιτών κι εθελοντικών οργανώσεων».  
 
Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας, ως φορέας ή ως πολίτης, μέσω της ιστοσελίδας www.letsdoitgreece.org για να μοιραστούμε μαζί αυτό το κοινό εθελοντικό όραμα και να κάνουμε την Ελλάδα να ξεχωρίσει διεθνώς. 
 
Δείτε το βίντεο προώθησης της δράσης, μοιραστείτε το και διαδώστε μαζί μας το μήνυμα του εθελοντισμού σε όλη την Ελλάδα.
https://www.youtube.com/watch?v=4jvE1RgFUs8&feature=youtu.be
 
 
Στη συνημμένη φωτογραφία:
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης με την Πρόεδρο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κ. Κορίνα Λαουλάκου  και την Υπεύθυνη Μεγάλων Συνεργασιών της Κεντρικής Ομάδας Συντονισμού «Let's do it Greece» κ. Γιάννα Παυλοπούλου σε χθεσινή τους συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας επικαιροποιήθηκε η συμμετοχή του Δήμου Πειραιά στην  εθελοντική περιβαλλοντική εκστρατεία “Let’s do it Greece”.