Κάλεσμα για μαζική προσέλευση στις κάλπες την Κυριακή -στον β' γύρο των δημοτικών εκλογών- απηύθυνε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εν Αθήναις» του Γιώργου Τράγκα. «Ποντάρουμε στη νεολαία να έρθει να ψηφίσει για το μέλλον της πόλης μας» συνέχισε.


Ερωτηθείς αν υπήρξαν δηλώσεις στήριξης από τους συνδυασμούς που δεν πέρασαν στον δεύτερο γύρο, ο κ. Μωράλης απάντησε ότι δεν έχει υπάρξει τέτοια κίνηση, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι οι δημότες θα ψηφίσουν ελεύθερα.

Ο δήμαρχος Πειραιά δήλωσε ικανοποιημένος από το ποσοστό που έλαβε στον πρώτο γύρο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο «Πειραιάς Νικητής» αύξησε το ποσοστό του και αυτό παρά τη φυσιολογική φθορά όταν ασκείται διοίκηση.

Δήλωσε βέβαιος ότι η επόμενη τετραετία θα είναι ακόμα καλύτερη για τους πολίτες, σημειώνοντας ότι η πόλη θα αλλάζει μέρα με τη μέρα.

Σημείωσε πως περιμένει από τον συνυποψήφιο του Νίκο Βλαχάκο να επικοινωνήσουν δημόσια τα προγράμματά τους ώστε να αντιληφθεί ο  κόσμος τι προτείνει ο κάθε υποψήφιος.