Φουντώνουν τα εκλογικά σενάρια µόλις δύο 24ωρα πριν στηθούν οι κάλπες για την Ευρωβουλή και την τοπική αυτοδιοίκηση, µε το ενδεχόµενο της πρόωρης προσφυγής σε εθνικές εκλογές να γίνεται πολύ πιθανό είτε από το κλείσιµο της ψαλίδας µεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.∆., είτε από την εκτόξευση της διαφοράς ανάµεσα στα δύο κόµµατα. 

Οι πρώτοι που καλλιεργούν τις τελευταίες ηµέρες το κλίµα εκλογολογίας είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι στις επίµονες ερωτήσεις των δηµοσιογράφων αν θα πάµε σε εκλογές τις επόµενες εβδοµάδες απαντούν σχεδόν µονότονα «ε, δεν είναι λογικό;». Και, µάλιστα, στο τραπέζι αναδεικνύουν τις ηµεροµηνίες 23 ή 30 Ιουνίου. Τουτέστιν, οι εκλογές πιθανόν θα προκηρυχθούν αµέσως µετά τις δύο διαδοχικές αναµετρήσεις στις 26 Μαΐου και στις 2 Ιουνίου. 

Ας δούµε, όµως, αναλυτικά τα ενδεχόµενα που βρίσκονται αυτή την ώρα στο τραπέζι του πρωθυπουργού. Εδώ και µήνες ο κ. Τσίπρας δηλώνει κατηγορηµατικά και σε κάθε ευκαιρία ότι οι εκλογές θα γίνουν στο όριο της συνταγµατικής θητείας, στις 13 ή στις 20 Οκτωβρίου. Ο ίδιος και το επιτελείο του λένε µάλιστα µε έµφαση πως η κυβέρνηση δεν παίζει παιχνίδια µε την ηµεροµηνία των εκλογών, δεν έχει καµία διάθεση να αιφνιδιάσει και πως θα ολοκληρωθεί ο τετραετής κύκλος. 

Διαβάστε περισσότερα στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΚΑ που κυκλοφορούν εκτάκτως την Παρασκευή στα περίπτερα όλης της χώρας.