Στον αγώνα  ανάμεσα στους βετεράνους του Ολυμπιακού και στους βετεράνους του Ιωνικού Νικαίας,   στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Κερατσινίου - Δραπετσώνας «Αριστείδης Παπαμιχαήλ»,  τιμήθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό, από τον Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών του Ολυμπιακού.

 Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Αργύρη Καμπούρη  και τον κ. Σταύρο Ελληνιάδη, Δημοτικό Σύμβουλο Πειραιά, πρώην Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. και μέλος του Δ.Σ.  του Συλλόγου των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών.

Ας σημειωθεί,  ότι ο αγώνας έγινε για φιλανθρωπικό σκοπό και για να τιμηθεί η μνήμη των αδελφών Γιάννη και Αλέκου Σπανουδάκη για τη μεγάλη προσφορά τους στο ελληνικό μπάσκετ και στον Ολυμπιακό.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης,  παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Θέλω να συγχαρώ τους βετεράνους του Ολυμπιακού και του Ιωνικού για την πρωτοβουλία τους να γίνει αυτός ο αγώνας,  ώστε να τιμηθούν οι αδελφοί Γιάννης και  Αλέκος Σπανουδάκης.  Ήταν δύο ξεχωριστοί άνθρωποι, δύο ξεχωριστές φυσιογνωμίες, όσον αφορά την προσφορά τους στο μπάσκετ,  αλλά και όσον αφορά τον χαρακτήρα, την ηθική τους και το πώς λειτούργησαν όλα αυτά τα χρόνια.  Τους θαυμάζαμε.  Εύχομαι στα παιδιά τους και στους συγγενείς τους να ζήσουν να τους θυμούνται. Προσπάθησα και εγώ, τα 20 χρόνια που εργάστηκα για τον Ολυμπιακό, να προσφέρω στον μεγάλο Σύλλογο του Πειραιά, με αξιοπρέπεια, με ήθος, με εντιμότητα, όπως αρμόζει στον Ολυμπιακό.  Σας ευχαριστώ πολύ για αυτή την τιμητική διάκριση. Είναι πολύ σημαντική. Συγχαρητήρια σε όλους εσάς που είστε σήμερα εδώ για να τιμήσετε τον Αλέκο και τον Γιάννη Σπανουδάκη. Σας ευχαριστώ πολύ».

 Ο πρώην Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν., Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά και μέλος του Δ.Σ.  του Συλλόγου των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών του Ολυμπιακού κ. Σταύρος Ελληνιάδης, σε σύντομο χαιρετισμό του, σημείωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είστε όλοι εδώ για να τιμήσουμε δύο μεγάλες μορφές του ελληνικού μπάσκετ.  Θα τους θυμόμαστε πάντα.  Είδα τα παιδιά τους  να είναι εδώ κοντά μας.  Πάντα θα τους θυμόμαστε με πολύ συγκίνηση και πολλή αγάπη, γιατί προσέφεραν πάρα πολλά και στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά και στον Ολυμπιακό. Θέλω να δώσω επίσης πολλά συγχαρητήρια και στον κ. Γιάννη  Μώραλη, γιατί πραγματικά έχει προσφέρει πάρα πολλά στον ελληνικό αθλητισμό, αλλά και στον αθλητισμό του Δήμου και θα προσφέρει και την επόμενη τετραετία πάρα πολλά».