Την... υποχρέωση έβγαλε ο Ολυμπιακός στο κλειστό της Περιβόλας, αφού οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν του Απόλλωνα με σκορ 77-72 μία στροφή το τέλος της κανονικής διάρκειας της Α1.

Με αυτήν τη νίκη τους οι πρωταθλητές Ελλάδας παρέμειναν στην κορυφή της κατάταξης και είναι ένα βήμα πριν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Η εικόνα της ομάδας του Πειραιά χάλασε με την απαράδεκτη εμφάνιση της τρίτης περιόδου όπου και δέχτηκε 28 πόντους και έβαλε ξανά τους γηπεδούχους στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός ήταν «διπρόσωπος», χωρίς καθαρό μυαλό (15 χαμένες βολές) και το μόνο που κρατάει είναι τη νίκη.

Κορυφαίος των πρωταθλητών Ελλάδος ο Βασίλης Σπανούλης με 15 πόντους και 9 ασίστ, ο οποίος ήταν και ψύχραιμος στο τέλος από την γραμμή των ελευθέρων βολών.

ΧΑΡΜΑ ΙΔΕΣΘΑΙ ΣΤΟ 20ΛΕΠΤΟ

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν ακριβώς η εικόνα που ήθελε να δει ο Σφαιρόπουλος στην Περιβόλα. Ο Ολυμπιακός είχε σταθερά το προβάδισμα με τον Αγραβάνη να είναι ο πρωταγωνιστής με 2/3 τρίποντα και τους «ερυθρόλευκους» να θυμούνται το καλό αμυντικό τους πρόσωπο. Η ζώνη του Μέξα δεν έφερνε πρόβλημα και ο Παπανικολάου από κοντά διαμόρφωσε το 7-17. Οι Πατρινοί από την μεριά τους βρήκαν σκορ μέσα στη ρακέτα με τον Γουντς, αφορμή για να κλείσει η πρώτη περίοδος με ένα επιμέρους 6-2 των γηπεδούχων για το 13-19.

Φουριόζικο ήταν το ξεκίνημα των Πειραιωτών στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με ένα 7-0 σερί γρήγορα έφτασαν τη διαφορά στους 13 πόντους (13-26), με τον Ολυμπιακό να παίζει όμορφο μπάσκετ και τον Τζόνσον-Οντομ να βοηθάει σε αυτό. Αυτή η κυριαρχία όχι απλά συνεχίστηκε, αλλά η ομάδα του Πειραιά είχε τον Αμερικανό σε καλό μομεντουμ και το σκορ έφτασε στο 17-38 με ένα ακόμα ντράιβ του.

Το ημίχρονο βρήκε τον Τζόνσον-Οντομ στους 13 πόντους και τους «ερυθρόλευκους» στο υπέρ τους 27-48. Ο Ολυμπιακός εισήλθε στα αποδυτήρια έχοντας 10/12 δίποντα, 8/15 τρίποντα και 4/10 βολές, ενω μοιράστηκαν 12 ασίστ (5 ο Σπανούλης).

«ΚΑΘΙΣΕ» ΚΑΙ… ΙΔΡΩΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ

Οσο θετική ήταν η εικόνα των Πειραιωτών στο πρώτο μισό, τόσο… εκνευριστική ήταν στην τρίτη περίοδο. Και αυτό γιατί οι παίκτες του Σφαιρόπουλου νόμιζαν ότι το ματς είχε ήδη λήξει και ο Απόλλωνας σε πέντε λεπτά τους τιμώρησε με 19 πόντους και την διαφορά να πέφτει στο 46-55!

Οι δύο χαμένες βολές του Τζόνσον-Οντομ (η πρώτη ήταν έρμπολ!!) απέδειξαν την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης του Ολυμπιακού που από δική του ευθύνη έβαλε τους γηπεδούχους στο παιχνίδι. Η απαράδεκτη εικόνα των φιλοξενούμενων ολοκληρώθηκε με το επιμέρους 24-9 του Απόλλωνα, το οποίο διαφοροποιήθηκε από το τρίποντο του Σπανούλη. Οσο δεν είχε σκοράρει η γηπεδούχος ομάδα σε 20 λεπτά (27 πόντοι), σκόραρε σε 10 λεπτά, αφού τελείωσε την περίοδο με επιμέρους 28-16 και μόλις πίσω στο σκορ με 55-64.

Κάπως διαφοροποίησε την κατάσταση ο Ολυμπιακός στην αρχή της τέταρτης περιόδου. Και αυτό έγινε εξαιτίας της άμυνάς του, που ανέβασε ρυθμό. Αλλά τι να το κάνεις που η επίθεση συνέχιζε να αγνοείται; Ο Ντίλαρντ «χάλασε» το μυαλό του Μάντζαρη με τις… παλικαριές του και στη συνέχεια με κάθε τρόπο «χτυπούσε» τον Ολυμπιακό μαζί με τον Μέιερ από την περιφέρεια. Το τρίποντο του δεύτερου έκανε το 68-71, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» μόνοι τους έπαιζαν με την φλόγα καθώς πετούσαν όλες τις ευκαιρίες που είχαν στον κάλαθο των αχρήστων.

Οι δύο άστοχες βολές του Παπανικολάου συμπλήρωσαν το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ 12/27, με τον Σπανούλη να βάζει το δικό του ζευγάρι που κέρδισε ελέω Παλμπλάντ για το 68-73. Το ματς πήγε στα φάουλ, ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» μαζί με τον Μάντζαρη πέτυχαν το.. απόλυτο από την γραμμή της «φιλανθρωπίας» και το ματς κατέληξε στους πρωταθλητές Ελλάδος.