Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης εγκαινίασε χθες ένα νέο κτήριο μαζί με την εκπρόσωπο της εταιρείας που το διαχειρίζεται στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου. Το κτήριο αυτό αποτελεί ένα από τα πολλά που κατασκευάζονται στις πρώην εγκαταστάσεις της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος» με ιδιωτικές επενδύσεις, με τις οποίες  δημιουργούνται   χιλιάδες θέσεις εργασίας σε χώρους όπου μέχρι τώρα  ήταν οικονομικά ανενεργοί, συμβάλλοντας θετικά όχι μόνο στην μικροοικονομία της περιοχής, αλλά και ευρύτερα.

Υπενθυμίζεται ότι με επιλογή έργου και μελέτη του Δήμου Πειραιά προχωρά στην ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Διονυσίου. Πρόκειται για μια μεγάλη αστική παρέμβαση σε έκταση 458 στρεμμάτων, προϋπολογισμού 15.000.000 ευρώ,  η οποία αποτελούσε πάγιο αίτημα της πόλης και των κατοίκων της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας, η οποία πλέον γίνεται πράξη. Σκοπός της ανάπλασης είναι η αναβάθμιση  της  ευρύτερης περιοχής του Αγίου Διονυσίου, καθώς και η προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, υπογράμμισε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, διότι αυτά που πιστεύουμε ότι μπορούν να γίνουν εδώ στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, στον Πειραιά, λαμβάνουν χώρα και γίνονται πραγματικότητα. Άλλη μια εταιρεία σήμερα, σε ένα από τα παλιά κτήρια της καπνοβιομηχανίας “Παπαστράτος” λειτουργεί και προστίθενται άλλες χίλιες θέσεις εργασίας. Ήδη, είχαμε άλλες 1.500 θέσεις εργασίας στην εταιρεία “Teleperformance” στο πρώτο κτήριο της καπνοβιομηχανίας. Συνολικά ο τελικός αριθμός των θέσεων εργασίας θα φτάσει στους 7.000 εργαζόμενους στις παλιές ανενεργές για πολλά χρόνια εγκαταστάσεις της βιομηχανίας Παπαστράτος.  Θα έρθει η “Alpha Bank” και η εταιρεία “Teleperformance”. Αυτό δημιουργεί μια μικροοικονομία στην περιοχή και στην πόλη γενικότερα. Είμαστε μαζί με τους ιδιοκτήτες και τους διαχειριστές των ακινήτων ακριβώς για να δείξουμε τη σχέση που πρέπει να έχει ο ιδιωτικός τομέας με τις αρχές της πόλης και τη Δημοτική Αρχή.  Επιπλέον η ανάπλαση του Αγίου Διονυσίου που θα υλοποιηθεί άμεσα, θα δώσει ζωή στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου και θα προσελκύσει νέες οικονομικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες. Ο στόχος μας είναι να αναπτυχθεί η ευρύτερη περιοχή και να καταστεί η πόλη μας επενδυτικός προορισμός».