Με νέα απορριμματοφόρα ενισχύθηκε ο στόλος του τομέα Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά μετά από ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, στο πλαίσιο ανανέωσης και εκσυγχρονισμού των οχημάτων στον νευραλγικό αυτόν τομέα.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος προμηθεύτηκε με διεθνή διαγωνισμό δύο νέα απορριμματοφόρα, τα οποία είναι εξοπλισμένα με όλα τα σύγχρονα συστήματα και διαθέτουν ενεργητική και παθητική ασφάλεια, γεγονός που τα καθιστά εξαιρετικά αποδοτικά και φιλικά  προς το περιβάλλον.

Επιπλέον ανακατασκευάστηκαν πλήρως δυο ακόμη απορριμματοφόρα και μια υδροφόρα, με στόχο την καλύτερη και πιο λειτουργική απόδοσή τους.
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε:

«Για τη Δημοτική Αρχή ο τομέας της Καθαριότητας αποτελούσε από την πρώτη στιγμή προτεραιότητα, καθώς έχει άμεση σχέση με την καθημερινότητα των δημοτών μας και την εικόνα της πόλης μας. Τα τελευταία 5 χρόνια καταβάλλαμε προσπάθειες και παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες,  επιτύχαμε να  είναι ο Πειραιάς τόσο στο κέντρο όσο και στις γειτονιές μια καθαρή πόλη.
Προφανώς υπάρχουν ακόμα σημειακά προβλήματα και  περιθώρια βελτίωσης και στο πλαίσιο αυτό, προχωρήσαμε στην ενίσχυση του τομέα Καθαριότητας με νέα απορριμματοφόρα, προκειμένου να προσφέρουμε ακόμα καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες μας, καθώς και για να γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων ποιοτικότερα και ταχύτερα. Τα νέα οχήματα είναι σύγχρονα, αξιόπιστα, φιλικά προς το περιβάλλον.

Επιπλέον ανακατασκευάσαμε πλήρως δυο απορριμματοφόρα και μια υδροφόρα, έτσι ώστε να είναι πιο αποδοτικά, καθώς και για να αυξηθεί ο χρόνος ζωής τους.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και χαρούμενος που αναβαθμίσαμε τον στόλο στον τομέα Καθαριότητας, καθώς αποτελούσε δέσμευσή μας η οποία έγινε πράξη.

Τα επόμενα χρόνια θα δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας».