Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης  Μώραλης και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κα Χάρις Ζηλάκου  παρευρέθηκαν σήμερα στην αθλητική, ψυχαγωγική εκδήλωση, «Στη θάλασσα του Πειραιά, το παιχνίδι ξεκινά…», που οργάνωσαν οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Πειραιά σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου  (Ο.Π.Α.Ν.), στα Βοτσαλάκια, στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας 2019. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκατοντάδες παιδιά προσχολικής ηλικίας,  που διασκέδασαν με μουσική και θεατρικό παιχνίδι, σε συνδυασμό  με αθλητικές δραστηριότητες και παραδοσιακά παιχνίδια, υπό την καθοδήγηση έμπειρων και καταρτισμένων εκπαιδευτών, καθώς και με την  παράσταση από την ομάδα «Clownorama».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης  Μώραλης σε δήλωσή του, τόνισε: 

«Είμαστε εδώ στις εκδηλώσεις για τις Ημέρες Θάλασσας, δίπλα στη θάλασσα στα Βοτσαλάκια, από τα πιο ωραία σημεία του Πειραιά και έχουμε δράσεις για τα παιδιά από τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, σε συνεργασία με τον Ο.Π.Α.Ν.  Οι Ημέρες Θάλασσας έχουν πολυποίκιλες εκδηλώσεις, για όλες τις ηλικίες. Τα παιδιά διασκεδάζουν  παίζοντας  μπάλα, κάνουν  χορευτικά, διάφορες ασκήσεις, παίζουν  παιχνίδια. Μπράβο σε όλους. Αυτό είναι που επιθυμούσαμε να κάνουμε στις Ημέρες Θάλασσας και το επιτυγχάνουμε, κάθε χρόνο, όλο και καλύτερα με  πιο εμπλουτισμένα  και   διαφορετικά προγράμματα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις  εταιρείες «Σκλαβενίτης» και στην εταιρεία «Βίκος» για τη βοήθειά τους στην οργάνωση αυτών των εκδηλώσεων». 

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος  Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χάρις Ζηλάκου δήλωσε:
«Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου μας  σε συνεργασία με τον (Ο.Π.Α.Ν.) Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, διοργάνωσαν τη σημερινή εκδήλωση στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας 2019, με θέμα «Στη θάλασσα του Πειραιά,  το παιχνίδι ξεκινά…», για τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά συνδυάζοντας άθληση και παιχνίδι. Αξιοποιώντας τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας,  έμπειροι και καταρτισμένοι εκπαιδευτές (γυμναστές και παιδαγωγοί) με την πολυετή εμπειρία που διαθέτουν ετοίμασαν ένα  πρόγραμμα με αθλητικές και παιδαγωγικές δράσεις. Στόχος της εκδήλωσης είναι τα παιδιά μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τις αθλητικές δραστηριότητες,  τα παραδοσιακά παιχνίδια, τα ομαδικά παιχνίδια και τη μουσική  να χαρούν και να διασκεδάσουν. Με αυτόν τον τρόπο ανακαλύπτουν τα οφέλη της άθλησης,  κατανοούν τους κανόνες των  παιχνιδιών και των αθλημάτων, συνεργάζονται και κοινωνικοποιούνται. Θέλω να ευχαριστήσω  τον Ο.Π.Α.Ν. Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας, ιδιαιτέρως την Πρόεδρο του  Ο.Π.Α.Ν., κα Αντωνάκου Σταυρούλα  για την πολύτιμη συνεργασία που είχαμε και φέτος, τους γυμναστές του Ο.Π.Α.Ν. για τη σημερινή εκδήλωση, αλλά και για τις υπηρεσίες τους όλη τη σχολική χρονιά, το προσωπικό των Βρεφονηπιακών Σταθμών, την εμψυχώτρια του Θεατρικού Παιχνιδιού, τους εθελοντές της ομάδας party project για την προσφορά τους σήμερα, το Κανάλι Ένα για την ηχοκάλυψη, την ομάδα clownorama και τέλος για την ευγενική χορηγία τα Super Market «Σκλαβενίτης» που  προσέφεραν (χυμούς,  κρουασάν) και την εταιρεία «Βίκος» για τα νερά και  όλους όσους συμμετείχαν ενεργά σε αυτή την εκδήλωση».