Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  στο κατάμεστο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, η πρώτη προβολή της ταινίας «Ματιές», που δημιούργησαν σπουδαστές του τμήματος σκηνοθεσίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις «Ημέρες Θάλασσας 2019».

Η ταινία  έχει διάρκεια 30 λεπτά και αφορά στον μετασχηματισμό της πόλης, μέσα από το πέρασμα του χρόνου, με «ματιές» από το παρελθόν και το παρόν του Πειραιά, με την οπτική  των σπουδαστών. 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον σύντομο χαιρετισμό του, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στο εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο  για τον εορτασμό των Ημερών Θάλασσας.

«Με ικανοποίηση βλέπω ότι για πέμπτη χρονιά φέτος,  οι Πειραιώτες και  οι φορείς της πόλης «αγκάλιασαν» αυτό τον θεσμό. Οι δημιουργίες που βλέπουμε οι συζητήσεις που γίνονται είναι σημαντικές και παράγουν αποτέλεσμα», τόνισε ο Δήμαρχος.

Ο κ. Μώραλης ευχαρίστησε την οικογένεια Ροδόπουλου  και τα εκπαιδευτήρια ΙΕΚ ΑΚΜΗ,  για την ευρύτερη συνεργασία και για τη συμμετοχή τους στις «Ημέρες Θάλασσας», με αυτήν την πρωτότυπη ιδέα, αλλά και για τη σύναψη του συμφώνου συνεργασίας, μεταξύ του Δήμου και των εκπαιδευτηρίων.

«Τα επόμενα χρόνια ο Πειραιάς θα είναι μια καλύτερη πόλη, καθώς πλέον βρίσκεται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, το λιμάνι αναπτύσσεται,  υλοποιούνται τα έργα του μετρό και του τραμ, τα οποία δυστυχώς έχουν καθυστερήσει με ευθύνη της κεντρικής διοίκησης. Οι  ιδιωτικές επενδύσεις, που ήδη έρχονται στην πόλη και το πακέτο επενδύσεων της Αυτοδιοίκησης του Δήμου Πειραιά και της Περιφέρειας, δημιουργούν ένα αισιόδοξο μέλλον για τον Πειραιά», σημείωσε με έμφαση ο δήμαρχος και ευχαρίστησε όλους και όλα τα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια, τονίζοντας ότι συνάδει και ο χώρος του θεάτρου με την προσπάθειά τους.  

Ο Αντιπρόεδρος του  ΙΕΚ ΑΚΜΗ κ. Βαγγέλης Ροδόπουλος, στον σύντομο  χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε τον κ. Μώραλη για την παρουσία του στην εκδήλωση, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι για δεύτερη φορά εκπαιδευτικός εταίρος του Δήμου Πειραιά, σε αυτήν την πολύ φρέσκια διοργάνωση, που κάνει τα τελευταία χρόνια ο Δήμος.

Επίσης,  κ. Ροδόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Χατζή που επιμελήθηκε αυτό το project και τον Πρόεδρο της Εταιρείας  Ελλήνων Σκηνοθετών κ. Χάρη Παπαδόπουλο, για την παρουσία του στην εκδήλωση.