Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Βρετανός ηθοποιός Ρόμπερτ Πάουελ, ο οποίος έγινε διάσημος από την ερμηνεία του στο ρόλο του στη σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο Ρόμπερτ Πάουελ, βρίσκεται στη Σαλαμίνα.

Η νέα ταινία στην οποία θα εμφανιστεί ο Ρόμπερτ Πάουελ βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Τζο, πιλότου της RAF, το αεροσκάφος του οποίου καταρρίφθηκε τον Οκτώβριο του 1944 στο νησί του Σαρωνικού.

Τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει ήδη στη Σαλαμίνα.

Μάλιστα δύο εκπαιδευτικοί του νησιού, η Βάσω Θεοδωρακοπούλου και ο Στέλιος Καθαρός, αφιέρωσαν χρόνια στην αναζήτηση στοιχείων και προσωπικών αντικειμένων του πιλότου. Όλα όσα ανακάλυψαν διατίθενται στον σεναριογράφο και σκηνοθέτη της ταινίας Φώτη Κωνσταντινίδη, για την καλύτερη δυνατή απόδοση.

Η κ. Θεοδωρακοπούλου, μάλιστα, ανέβασε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook φωτογραφία με τον 73χρονο Βρετανό ηθοποιό, ο οποίος θα συναντηθεί με θαυμαστές του στη Σαλαμίνα.


Οι συντελεστές της ιστορικής ταινίας-ντοκιμαντέρ με θέμα μια συνταρακτική αληθινή ιστορία του β΄ Παγκοσμίου πολέμου βασισμένη σε αληθινά γεγονότα κ τεκμήρια που συνέβησαν στη Σαλαμίνα έχουν την τιμή να σας καλέσουν σε παρουσίαση-συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 8 Μαιου 2019 κ ώρα 19.30 στο ξενοδοχείο AIANTEION BAY στην περιοχή Αιάντειο Σαλαμίνας επί της οδού Α.Σικελιανού 8, Αιάντειο

Στο πλαίσιο της παρουσίασης θα σας γίνει μια κατατοπιστική αναφορά στους λόγους προβολής κ στο περιεχόμενο της ταινίας, ενώ θα παρουσιαστεί κ ο διακεκριμένος βρετανός ηθοποιός Robert Powell, ο οποίος έρχεται στη χώρα μας αύριο το απόγευμα κ θα μας κάνει την τιμή να συμμετέχει στην α΄φάση των γυρισμάτων. Τη σκηνοθετική επιμέλεια κ τη σεναριογραφία επιμελείται ο γνωστός σκηνοθέτης , δημιουργός πληθώρας ιστορικών ντοκιμαντέρ κ Φώτης Κωνσταντινίδης.