Μια ∆ΕΗ υπό κατάρρευση, έναν τεράστιο όγκο προβληµατικών δανείων, ένα επικίνδυνο επενδυτικό κενό, αποκρατικοποιήσεις που σέρνονται, δικαστικές αποφάσεις που απειλούν να εκτροχιάσουν τον δηµοσιονοµικό σχεδιασµό, υποχρέωση υψηλών πλεονασµάτων έως το 2060 και βέβαια «ναρκοθετηµένους» Προϋπολογισµούς ετοιµάζεται να αφήσει στην εξώπορτα του Μαξίµου ο Αλέξης Τσίπρας την επόµενη ηµέρα των εκλογών.

Στο επιτελείο της Πειραιώς δεν είναι ανυποψίαστοι, ωστόσο η δύναµη ισχύος αυτών των 7 ωρολογιακών βοµβών είναι τροµακτική και προκαλεί προβληµατισµό για το πώς θα απενεργοποιηθούν εγκαίρως, χωρίς να ανάψουν νέες φωτιές στην ταλαιπωρηµένη ελληνική οικονοµία, η οποία πασχίζει να βρει ισορροπίες σε µια Ευρώπη που βρίσκεται στον προθάλαµο σαρωτικών αλλαγών προσώπων και πολιτικών.

Η δηµοσιοποίηση των οικονοµικών στοιχείων της ∆ΕΗ προκάλεσε σοκ στους ανυποψίαστους, αλλά για όσους µελετούν τις αναλύσεις των τελευταίων 24 µηνών δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Τα πράγµατα είναι απλά. Η εταιρεία σηµείωσε ζηµίες 903,7 εκατ. ευρώ -από τη στιγµή που οι λιγνιτικές µονάδες της Μελίτης και της Μεγαλόπολης δεν έχουν πουληθεί ακόµα- µε πτώση του τζίρου κατά περίπου 200 εκατ. ευρώ, ενώ ο κίνδυνος της κατάρρευσης είναι υπαρκτός, όπως σηµειώνει ο ορκωτός λογιστής της Ernst & Young (EN), που έβαλε την υπογραφή του: «Υπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας, η οποία ενδεχοµένως θα εγείρει σηµαντική αµφιβολία σχετικά µε τη δυνατότητα της εταιρείας και του οµίλου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους».

Διαβάστε περισσότερα στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που κυκλοφορούν το Σάββατο στα περίπτερα όλης της χώρας.