Ισχυρός, πολυσυλλεκτικός και ιδιαίτερα ανανεωμένος είναι ο ανεξάρτητος συνδυασμός «Πολίτες για τον Κορυδαλλό» του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη. Το αδιαφιλονίκητο φαβορί των ερχόμενων Δημοτικών Εκλογών, πρόκειται να ανακοινώσει στις 6 Μαΐου το ψηφοδέλτιο του, στο οποίο περιλαμβάνονται και αρκετά ονόματα- έκπληξη με ιδιαίτερο συμβολισμό για την κοινωνία του Κορυδαλλού.

 

Ανάμεσά τους, η 35χρονη Δέσποινα Φίλη, διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός του ΕΜΠ και εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα. Κόρη της Ευαγγελίας και του Μιχάλη Φίλη, ιστορικού στελέχους της Αριστεράς του Πειραιά και επί σειρά ετών Αντιδημάρχου Κορυδαλλού, έχει μεγαλώσει σε μια οικογένεια, όπου η αγάπη για την πόλη  και η ενασχόληση με τα κοινά υπήρξε τρόπος ζωής. Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, συμμετέχοντας σε συλλόγους καλαθοσφαίρισης της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, έχει υπάρξει εισηγήτρια σεμιναρίων προσωπικής ανάπτυξης και παρακολουθεί μαθήματα ιστορίας της φιλοσοφίας και των πολιτικών θεωριών.

 

Ιδιαίτερα θετική έκπληξη αυτών των εκλογών είναι και η υποψηφιότητα του Μαθηματικού, εκπαιδευτικού στο 5ο Λύκειο Κορυδαλλού Γρηγόρη Φυντάνη. Πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλείς και μαχητικούς εκπαιδευτικούς της πόλης με πολύχρονη παρουσία τόσο στην Β΄ΕΛΜΕ Πειραιά. Ιδιαίτερα δραστήριος έχει συμβάλλει ιδιαίτερα στα θέματα παιδείας της πόλης και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των εκπαιδευτικών του Κορυδαλλού.