Αντιµέτωπος µε το φάσµα µιας «ολικής ήττας», όπως τη χαρακτηρίζουν έµπειροι δηµοσκόποι, βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόµενες αυτοδιοικητικές εκλογές, σε επίπεδο τόσο ουσίας όσο και εντυπώσεων. Αυτό προκύπτει από τις δηµοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δηµοσιότητας και αφορούν περιοχές στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ είτε είχε µια σχετική «προϊστορία» είτε έχουν ξεχωριστή πολιτική σηµασία. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για κάλπες οι οποίες το 2014 είχαν χρησιµοποιηθεί για τη δηµιουργία εντυπώσεων και να υποδηλώσουν την πολιτική αλλαγή που ευαγγελίζονταν από την Κουµουνδούρου.

Το πλέον αντιπροσωπευτικό παράδειγµα αποτελεί η Περιφέρεια Αττικής. Η νίκη της Ρ. ∆ούρου το 2014 απέναντι στον Γ. Σγουρό είχε διαφηµιστεί ως το προανάκρουσµα της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές. Η εικόνα έπειτα από πέντε χρόνια είναι τελείως διαφορετική, όπως προκύπτει από τα αποτελέσµατα των δηµοσκοπήσεων, µε τον Γ. Πατούλη να καταγράφει σαφές προβάδισµα και τη Ρ. ∆ούρου να έρχεται δεύτερη. Σε δύο δηµοσκοπήσεις, της RASS και της ALCO, ο Γ. Πατούλης, µε το επίσηµο χρίσµα της Ν.∆., ξεπερνά το 30%, ενώ η νυν περιφερειάρχης, έχοντας τη στήριξη του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, δεν φτάνει το 20%.

Διαβάστε περισσότερα στο ένθετο «ΚΑΛΠΗ19» που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στα περίπτερα όλης της χώρας.