Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε χθες στη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του, κ. Ανδριανού Μιχάλαρου, όπου είχε μία εποικοδομητική συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για την πόλη, αλλά και για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με την υλοποίηση του μεγαλύτερου επενδυτικού σχεδίου στην ιστορία του Δήμου Πειραιά.

Ο κ. Μώραλης έκανε έναν αναλυτικό απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, σημειώνοντας ότι ο Πειραιάς αλλάζει και αποκτά μια δυναμική με τις επενδύσεις του ΟΛΠ, τις επενδύσεις του Δήμου και της Περιφέρειας, τις ιδιωτικές επενδύσεις, αλλά και με την έλευση του Μετρό και του Τραμ. Ο Πειραιάς, όπως είπε, βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο της ανάπτυξης. Χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη επιτυχία της Δημοτικής Αρχής την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (Ο.Χ.Ε.), που μέσα από μία διαγωνιστική διαδικασία με άλλους Δήμους, ο Δήμος Πειραιά πέτυχε να βγει πρώτος και να εξασφαλίσει χρηματοδότηση 80 εκατομμυρίων ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους. Η Ο.Χ.Ε. περιλαμβάνει επενδύσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, για τη βελτίωση της ζωής στην πόλη με αναπλάσεις, αλλά και παρεμβάσεις για την κοινωνική συνοχή με την ενίσχυση των αδύναμων οικονομικά πολιτών. Επίσης, όπως ανέφερε, εξασφαλίστηκαν άλλα 32 εκ. ευρώ από άλλες πηγές και έτσι ο Δήμος Πειραιά έχει ένα πλάνο με εξασφαλισμένηχρηματοδότηση 112 εκ. ευρώ. Το μεγάλο στοίχημα, όπως υπογράμμισε, είναι η απορρόφησή τους και η υλοποίηση των έργων. 

Ο Δήμαρχος Πειραιά ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα εγκατασταθεί εργολάβος για την ανάπλαση του Μικρολίμανου, καθώς και στη Λεωφόρο Ειρήνης στο Νέο Φάληρο. Επίσης, την επόμενη εβδομάδα, όπως ανέφερε, βγαίνει στον «αέρα» ο διεθνής διαγωνισμός για την αξιοποίηση του Πύργου του Πειραιά.