Το Εθνικό Θέατρο στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής παρουσιάζει την παράσταση του Κωνσταντίνου Μπιμπή "Το ρολόι", με είδη πρώτης ανάγκης αντί εισιτηρίου, για τους πρόσφυγες του Πειραιά.

Πρόκειται για ενα έργο βασισμένο στο μυθιστόρημα "Το Ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα" του Μενέλαου Λουντέμη.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί από 31/03 στον πολυχώρο του "Σχολείου" και η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ωστόσο οι θεατές καλούνται να προσφέρουν φάρμακα, υλικά πρωτοβάθμιας περίθαλψης και τυποποιημένα τρόφιμα μακράς διάρκειας (εκτός χοιρινού κρέατος).

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν απο τις παραστάσεις του Εθνικού, θα δοθούν με τη συνεργασία του Δήμου Πειραιά και το Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, στους πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στην πύλη Ε στο λιμάνι.

Μία παράσταση για την κοινωνική κατάρρευση

Στόχος της παράστασης είναι όχι μόνο να προσεγγίσει τα γεγονότα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου απ’ όλες τις οπτικές γωνίες, όπως εξαιρετικά κάνει και ο Λουντέμης, αλλά και να ανιχνεύσει σε βάθος τις συνδέσεις με τη σύγχρονη εποχή. Να ερευνήσει τα αίτια της δικής μας κοινωνικής και πολιτικής κατάρρευσης, της δικής μας πρωτοφανούς μισαλλοδοξίας.

Η παράσταση βασίζεται πάνω στις τεχνικές του αφηγηματικού και του σωματικού θεάτρου, τεχνικές πάνω στις οποίες ήδη η ομάδα πειραματίζεται. Είναι ένα θεατρικό παζλ από ποικίλα διαφορετικά ύφη και είδη με σκοπό να υπηρετηθούν οι υπέροχες ιστορίες του Μενέλαου Λουντέμη.

Παίζουν: Αγάπη Ηλιάδου, Αντωνία Καζάκου, Κλείτος Κωμοδίκης, Φώτης Λαζάρου, Έκτορας Λιάτσος, Κυριακή Μακέδου, Βίκτωρας Πέτσας

Η παράσταση 

Η επιτυχημένη παράσταση του περυσινού θεσμού της "Ανοιχτής πλατφόρμας" βασισμένη στο μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη "Το Ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα".

Θέατρο "Σχολείον" 
Πειραιώς 52, για 4 παραστάσεις από 31/3
Διασκευή: Κωνσταντίνος Μπιμπής - Sui Generis
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μπιμπής

Πέμπτη 31 Μαρτίου στις 8:00 μ.μ.
Παρασκευή 1 Απριλίου στις 8:00 μ.μ.
Σάββατο 2 Απριλίου στις 8:00 μ.μ.
Κυριακή 3 Απριλίου στις 8:00 μ.μ.