Από το πρωί έως το βράδυ της Κυριακής 21 Απριλίου, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος γέμισε χορούς και μουσικές ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου.

Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και το ΚΠΙΣΝ διοργάνωσαν μια ημέρα γεμάτη εκδηλώσεις όπως ανοιχτά μαθήματα μπαλέτου, σάλσα, φλαμένκο, τανγκό, καποέιρα, ελληνικών χορών, battles ανάμεσα σε διαφορετικά είδη χορού, προβολές, αυτοσχεδιασμοί και παρουσιάσεις από ομάδες χορού.

Στο πλαίσιο της γιορτής αυτής, το Λύκειο των Ελληνίδων Αθηνών έδωσε το παρών με μια παράσταση στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ παρουσιάζοντας χορούς από τη Θράκη, τα Δωδεκάνησα και τη Μακεδονία. Πενήντα χορευτές με φορεσιές από τα Πετρωτά Έβρου, την Πυλαία Θεσσαλονίκης και τη Νίσυρο Δωδεκανήσων, καταχειροκροτήθηκαν από τους επισκέπτες που είχαν κατακλύσει τον χώρο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Λύκειο των Ελληνίδων χορεύει στο ΚΠΙΣΝ. Είχε δώσει το παρών στην επίσημη τελετή παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Ελληνικό Δημόσιο και το κοινό τον Φεβρουάριο του 2019.

Τον περασμένο Ιούλιο, είχε μετατρέψει για μια μέρα το ΚΠΙΣΝ σε ένα τεράστιο χοροστάσι παραδοσιακών χορών και μουσικής ξεδιπλώνοντας την τέχνη και την τεχνική του. Τετρακόσιοι χορευτές παρουσίασαν σε υπαίθρια σημεία 70 και πλέον χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, φορώντας τις ανάλογες τοπικές ενδυμασίες. Παράλληλα, στον Πύργο Βιβλίων, έμπειρες ενδύτριες παρουσίαζαν τη διαδικασία που απαιτείται για να φορέσει κανείς τις εντυπωσιακές και πολύπλοκες ενδυμασίες που διαθέτει η πλούσια ενδυματολογική συλλογή του ΛτΕ.

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου.