Σε ένα ματς που δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ολυμπιακό, αφού είδε τον Χάντερ να τραυματίζεται, οι ερυθρόλευκοι πέρασαν διά πυρός και σιδήρου από το "Nick Galis Hall" επικρατώντας 74-70 του Άρη και ουσιαστικά "κλείδωσαν" την πρωτιά στην κανονική διάρκεια της Basket League.

Άνθρωπος του αγώνα ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος με 17 πόντους και 11ασίστ έκανε νταμπλ-νταμπλ. Άξιος συμπαραστάτης του αρχηγού των Πειραιωτών ο Γιώργος Πρίντεζης με 13 πόντους-9 ριμπάουντ, ενώ παράλληλα ήταν ο άνθρωπος στα χέρα του οποίου «έκατσαν» οι κρίσιμες βολές την ώρα που η μπάλα έκαιγε, σφραγίζοντας την νίκη. Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Παπανικολάου που έδωσε λύσεις σε επίθεση και άμυνα, με 12 πόντους, 8 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα. 

Μετά από ένα κακό ποιοτικά πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός διατηρούσε την έλεγχο του αγώνα. Ωστόσο το ξέσπασμα του Οκάρο Ουάιτ, ο οποίος - μετά από άποντα 20 λεπτά - τελείωσε με 17 πόντους το ματς, έφερε μπροστά του Θεσσαλονικείς ακόμα με 62-58 στο τελευταίο δεκάλεπτο. Κάπου εκεί όμως ο Ολυμπιακός έβγαλε «χαρακτήρα» και χάρη στο μεγάλο τρίποντο του Παπανικολάου πήρε ξανά το προβάδισμα, το οποίο διατήρησε μέχρι το φινάλε, παραμένοντας ψύχραιμος στις βολές που έκριναν τον νικητή.

Όσον αφορά τον Οθέλο Χάντερ, τραυματίστηκε σε μια περίεργη φάση από άθελο χτύπημα του Παπανικολάου. Ο Αμερικανός σέντερ ζαλίστηκε, αποχώρησε με κολάρο, αλλά στο ημίχρονο επέστεψε στον πάγκο χωρίς να ξαναπεράσει στο ματς.   

Τα δεκάλεπτα: 10-12, 28-34, 52-53, 70-74.