Ο Ολυμπιακός συνέχισε το νικηφόρο του σερί στο πρωτάθλημα και στη Λαμία για την 29η αγωνιστική. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 3-1 στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας και έφτασαν τις 9 συνεχόμενες νίκες στη Superleague. Απέναντι σε ομάδα που έπαιζε πολύ σκληρά υπό την ανοχή του Κομίνη, η ποιότητα των παικτών του Θρύλου έκανε τη διαφορά και έδωσε ένα ακόμα τρίποντο στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Σκόρερ οι Καμαρά (35'), Φορτούνης (68') και Χασάν (85'), με τον Ολυμπιακό να ξεπερνά τα 100 γκολ στη σεζόν.

Δεν εντυπωσίασε, είχε την ουσία

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε λίγες αλλαγές στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού σε σχέση με το ματς κόντρα στην Ξάνθη. Στο τέρμα επέλεξε τον Λοντίγκιν, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Ανδρούτσος, τα νέα πρόσωπα. Οι παίκτες του Θρύλου από την αρχή έκαναν ό,τι κάθε φορά. Είχαν την κατοχή της μπάλας (66%-34%), είχαν κυκλοφορία, αλλά απέναντί τους και μια ομάδα που έπαιζε με δέκα παίκτες πίσω από τη σέντρα και μονάχα τον Μπαράλες λίγο πιο μπροστά. Ντουμπλαρίσματα στα μαρκαρίσματα, είτε πάνω στον Φορτούνη στον άξονα, είτε πάνω στα εξτρέμ του Ολυμπιακού, τον Ποντένσε και τον Ντίας. Με αποτέλεσμα να μην βρίσκουν οι «ερυθρόλευκοι» διαδρόμους και τον τρόπο να «σπάσουν» την καλά οργανωμένη αμυντική γραμμή της Λαμίας.

Η ίδια έπαιζε με αντεπιθέσεις και είχε την πρώτη αξιόλογη φάση στο ματς, στο 17', όταν βγήκε στην κόντρα με τον Ασούμπρε, αλλά εκείνος έκανε κακό τελείωμα. Το θέμα είναι πώς πέραν από αυτή τη φάση, η Λαμία δεν πάτησε ξανά με αξιώσεις την περιοχή του Λοντίγκιν. Η πρώτη προσπάθεια για τον Ολυμπιακό στο 26' με το σουτ του Σολδάνο έξω από την περιοχή. Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν άλλαξε πλάνο, μονάχα θέση στα εξτρέμ. Ο Ποντένσε πήγε από τα αριστερά στα δεξιά, με τον Ντίας να ακολουθεί την αντίθετη πορεία. Οι παίκτες της ομάδας του Χάβου συνέχισαν να παίζουν με βοήθειες στην άμυνα, αλλά η ποιότητα του Ποντένσε έκανε τη διαφορά. Στο 35ο λεπτό «χόρεψε» από τα δεξιά τους παίκτες της Λαμίας, μπήκε στην περιοχή και «έσπασε» την μπάλα για τον επερχόμενο Καμαρά που σημάδεψε σωστά για το 0-1. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Αποτελεσματικότητα και ποιότητα

Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο που η Λαμία δεν είχε κάνει καν σουτ στην εστία του Λοντίγκιν, ήταν λογικό στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι να απειλήσουν περισσότερο. Μάλιστα το έκαναν νωρίς, στο 48', με τον Μπαράλες. Αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού δεν είχε πρόβλημα. Το ματς ήταν στα μέτρα των «ερυθρολεύκων» και θα μπορούσαν να το τελειώσουν από νωρίς. Όμως, ο Κομίνης επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων. Με αποτέλεσμα να τους επιτρέπει να πιέζουν παραπάνω, αφού και κάρτες δεν έβγαζε και τα φάουλ δεν έδινε. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ασίγκμπα με πολλά, αλλά μόλις στο 60ό λεπτό παρατηρήθηκε όταν πήγε με τις τάπες πάνω στο πόδι του Ποντένσε. Δεν μπορούσε να μην την δώσει εκεί!

Η Λαμία εκμεταλλεύτηκε μια στιγμή αδράνειας στο 65' με τον Σισέ να χάνει τη θέση του, τον Μεριά να μην απομακρύνει και τον Ασίγκμπα να σκοράρει από κοντά, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Η διαφορά του Ολυμπιακού, όμως, δεν είναι μόνο οι δυνατότητες των παικτών του. Είναι και η ποιότητά τους. Στο 68' ο Καμαρά κέρδισε ένα φάουλ έξω από την περιοχή. Ο Φορτούνης πήρε την μπάλα, το εκτέλεσε απευθείας, η μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Μελίσσα. Όμορφα και ωραία, με ένα εξαιρετικό γκολ, σε έμπνευση και εκτέλεση από τον αρχηγό του Θρύλου και 1-2. Αυτό ήταν... Η Λαμία ουσιαστικά δεν ξαναμπήκε στο ματς. Η είσοδος του Χασάν τόνωσε την επίθεση, ενώ στο τέλος είδαμε ξανά τον Νάτχο με τα ερυθρόλευκα. Ο Ισραηλινός μπήκε στο ματς στο 84', στο 85' δημιούργησε και ο Χασάν εκτέλεσε με σουτ στην κίνηση, διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.

Το φιλμ της αναμέτρησης:

17' Αντεπίθεση για τη Λαμία με τον Ασούμπρε να βγαίνει στην κόντρα από τα αριστερά, αλλά το πλασέ του πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Λοντίγκιν.

26' Η μπάλα στρώθηκε στον Σολδάνο έξω από την περιοχή, εκείνος έπιασε το σουτ, όμως ο Μελίσσας είχε καλή θέση και μπλόκαρε.

35' 0-1 Ο Γκιλιέρμε κινήθηκε από τα δεξιά, πάσαρε στον Ποντένσε που απέφυγε τον Βάντερσον, γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο Καμαρά με σουτ στη δεξιά γωνία του Μελίσσα, άνοιξε το σκορ

48' Σέντρα από τα δεξιά από τον Ασίγκμπα, πρώτη κεφαλιά από τον Καραμάνο, δεύτερη από τον Μπαράλες, αλλά ο Λοντίγκιν είχε σωστή θέση και μπλόκαρε την μπάλα.

65' 1-1 Σέντρα του Βάντερσον από τα αριστερά, κεφαλιά του Καραμάνου, ο Μεριά δεν μπόρεσε να την απομακρύνει και ο Ασούμπρε με σουτ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε.

68' 1-2 Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, η μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του Μελίσσα.

78' Κάθετη πάσα του Καμαρά για τον Χασάν, που προσπάθησε να πλασάρει τον Μελίσσα, αλλά εκείνος απέκρουσε.

85' 1-3 Ο Καμαρά θα πασάρει για τον Νάτχο σε θέση έξω δεξιά, εκείνος έκανε το γύρισμα και ο Χασάν με σουτ στην κίνηση «νίκησε» τον Μελίσσα.

90'+3 Σουτ του Μπουλούλη έξω από την περιοχή, ο Λοντίγκιν μπλόκαρε εύκολα.

Ο διαιτητής Κομίνης (Θεσπρωτίας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Ασίγκμπα (60'), Βάντερσον (69') και Ποντένσε (55'), Γκιλιέρμε (69'), Φορτούνης (72').

Λαμία: Μελίσσας, Ασίγκμπα, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βάντερσον, Μπεχαράνο (81' Μπουλούλης), Δημούτσος (65' Τομάς), Μπλάζιτς, Καραμάνος, Ασούμπρε, Μπαράλες (73' Τσούκαλος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λοντίγκιν, Ανδρούτσος, Μεριά, Σισέ, Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιλιέρμε, Ποντένσε (64' Μασούρας), Ντίας, Φορτούνης (84' Νάτχο), Σολδάνο (58' Χασάν).