Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να ανασυνταχθεί, να βρει τα πατήματά του και να τελειώσει σωστά τη σεζόν. Έχει τραυματισμούς, έχει νέο παίκτη που θέλει να εντάξει στο υπόλοιπο σύνολο, έχει προβλήματα που θέλει να αφήσει πίσω του. Πήγε στο ΟΑΚΑ και προσπάθησε να παίξει απέναντι στην ΑΕΚ ένα μπάσκετ που ήθελε εξ αρχής. Τα κατάφερε στο μεγαλύτερο ποσοστό του αγώνα. Αν και έπαιξε με 7 παίκτες (2 λεπτά ο Μπόγρης, καθόλου ο Αγραβάνης, είχε και στους δύο μικρούς στην 11άδα που κατέβασε) και δοκίμασε διάφορα σχήματα, εν τούτοις είχε κίνηση μακριά από τη μπάλα, υπομονή στις «παγίδες» στον Μιλουτίνοφ (18 ριμπάουντ) και το τραγικό τρίποντο και διάθεση να τρέξει. Φτάσαμε το τελικό 76-67 να τον αδικεί, με την ομάδα του Μπάνκι να πλησιάζει μόνο με τρίποντα (11 έβαλε στα 30), αλλά ο Ολυμπιακός να την πηγαίνει στο 37% στα δίποντα.

ΚΛΕΙΔΙ: Η κίνηση του Ολυμπιακού μακριά απ’ τη μπάλα και η διάθεση να τρέξει.

MVP: Ο Νίκολα Μιλουτίμοφ με 14 πόντους και 18 ριμπάουντ

ΟΣΚΑΡ Β΄ΡΟΛΟΥ: Στους Βεζένκοφ και Γκος.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: 20 πόντους στον αιφνιδιασμό ο Ολυμπιακός

ΑΠΟΥΣΙΕΣ: Πρίντεζης, Σπανούλης, Στρέλνιεκς για τον Ολυμπιακό. Θίοντορ, Γιορκ, Καββαδάς και Ματσιούλις για την ΑΕΚ.

Η ανάλυση του αγώνα…

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με τρία φόργουορντ, τον Παπανικολάου στο «2», τον Βεζένκοφ στο «3» και τον Λεντέι στο «4», με στόχο να αλλάζει σε όλες τις αλλαγές αλλά και να κτυπήσει στο ποστ. Το ίδιο ήθελε και ο Μπάνκι που έπαιξε αρκετά με τον Σάκοτα. Ο Βεζένκοφ ήταν αποτελεσματικός, ο Ολυμπιακός είχε διάθεση να τρέξει (αν και έχασε αιφνιδιασμούς) και προηγήθηκε με 5-10 και 9-17 στη συνέχεια. Ο Μπλατ άλλαξε σχήμα, έπαιξε με δύο γκαρντ, τον νεοαποκτηθέντα Τσέρι και τον Γκος, ενώ ο Μιλουτίνοφ «αρέσκονταν» σε έναν ρόλο… πλέι μέικερ ρακέτας καθώς πάσαρε, από τη στιγμή που αντιμετώπιζε κάθε φορά νταμπλ τιμ. Η ΑΕΚ πήγε σε πιο γρήγορες επιθέσεις, βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα του Ολυμπιακού στη ρακέτα και με ένα 8-2 επιμέρους μείωσε σε 17-19 το σκορ. Ο Μπλατ πήγε και σε σχήμα με τρία γκαρντ (Μάντζαρη, Τσέρι και Γκος) και το 1ο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 20-21.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με γκολ φάουλ από τους Γκος και Μιλουτίνοφ κάνοντας το 24-30. Δεν του πήγαινε το τρίποντο, είχε 0/5 σε αντίθεση με την ΑΕΚ που είχε… ελεύθερα και με τους Λαρεντζάκη και Γιαννόπουλο (5/11 σύνολο) μείωσε και πάλι σε 30-32. Ο Ολυμπιακός επέμενε (και καλώς) να κτυπάει στη ρακέτα, είχε πάρει 22 πόντους εκεί (8 η ΑΕΚ) και ο Μιλουτίνοφ συνέχισε να μοιράζει (3 ασίστ) καθώς τον έκλειναν συνεχώς (μόλις 3 προσπάθειες είχε) ενώ ο Λεντέι ανέβασε και πάλι κάνοντας το 30-39. Επέτρεψαν ξανά στην ΑΕΚ να μειώσει με… τρίποντα κλείνοντας το 2ο δεκάλεπτο με 36-39 (16-18 επιμέρους).

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν καλοί στην 3η περίοδο. Μπορεί να ξεκίνησαν με δύο τρίποντα από Παπανικολάου και Βεζένκοφ σπάζοντας το ρόδι καθώς είχαν 0/7 μέχρι εκείνη τη στιγμή (για το 40-47) ωστόσο επέτρεψαν στην ΑΕΚ να τρέξει ένα 8-0 σερί, την ώρα που οι ίδιοι έκαναν λάθη με τους Γκος και Τσέρι χάνοντας τη μπάλα. Ο Γκος σε τρανζίσιον συνθήκες το πήρε πάνω του και έδωσε εκ νέου προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 48-54, ενώ ο ίδιος έκανε και το 48-57 από τα 6,75μ. Ο Ολυμπιακός είχε πάρει 11 πόντους στον αιφνιδιασμό και η ΑΕΚ 7. Το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε με 50-57 (14-18 επιμέρους).

Στο 4ο δεκάλεπτο επανήλθαν σε καλό ρυθμό, έσπασαν εύκολα το πρέσινγκ της ΑΕΚ και με τους Μιλουτίνοφ (νταμπλ-νταμπλ) και Λεντέι μπήκαν με ένα 8-0 σερί για το 51-65. Η ΑΕΚ προσπάθησε και πάλι να πλησιάσει με τρίποντα, αλλά ο Ολυμπιακός είχε άμεση απάντηση με τους Βεζένκοφ και Μιλουτίνοφ (64-76) κλειδώνοντας τη νίκη. Τελικό σκορ 67-76 (17-19 επιμέρους).

Τα Δεκάλεπτα: 20-21, 36-39, 50-57, 67-76.