του Αλέξανδρου Τζεφεράκου (*)

Αν θα έπρεπε να διαλέξω ένα µόνο στοιχείο που µε κάνει πιο υπερήφανο από όσα κατάφερε ο «Πειραιάς Νικητής» από το 2014 έως σήµερα, είναι το εξής: Ο Πειραιάς ξέφυγε οριστικά από το πολυετές τέλµα και τη στασιµότητα στην οποία παρέµενε καταδικασµένος για δεκαετίες. Σήµερα η πόλη µας αλλάζει. Αλλάζει προς το καλύτερο και έχει πλέον αποκτήσει την προοπτική της σύγχρονης πόλης που ονειρευόµαστε. Ολοι το γνωρίζουµε, όλοι το νιώθουµε.
 
Οι Πειραιώτες και οι Πειραιώτισσες µπορούν και κοιτάζουν το µέλλον µε περισσότερη αισιοδοξία. Οχι γιατί λύθηκαν όλα τους τα προβλήµατα ή γιατί διορθώθηκαν όλα τα κακώς κείµενα της καθηµερινότητας. Κανείς δεν ισχυρίζεται κάτι τέτοιο. Μπορούν, όµως, να είναι αισιόδοξοι, διότι βρισκόµαστε πιο κοντά από ποτέ στην υλοποίηση του οράµατός µας για µια πόληλιµάνι πρωταγωνιστή των εξελίξεων στη Μεσόγειο και µοχλό ανάπτυξης όλης της Ελλάδας.
 
Με εξασφαλισµένη χρηµατοδότηση 120 εκατοµµυρίων ευρώ µέχρι το 2021, η επιλογή των πολιτών στις ερχόµενες εκλογές αφορά, κυρίως, τα πρόσωπα που θα εµπιστευθούν για την υλοποίηση αυτού του µεγάλου επενδυτικού προγράµµατος που θα µεταµορφώσει την πόλη µας. Ενα επενδυτικό πρόγραµµα το οποίο µέχρι πριν από λίγο καιρό φάνταζε άπιαστο όνειρο. Αυτή είναι και η πραγµατική παρακαταθήκη του µέλλοντος της πρώτης θητείας Μώραλη - Μαρινάκη. Κάποιοι επιλέγουν να µείνουν πίσω. Να κλείσουν τα µάτια στο θετικό έργο και στις µεγάλες αλλαγές που έρχονται. Αυτοί είναι που κρίνονται και ως οι πλέον ακατάλληλοι για να διαχειριστούν την επόµενη ηµέρα στον Πειραιά.
 
Τον τελικό λόγο, βεβαίως, θα έχουν οι πολίτες την Κυριακή 26 Μαΐου. Μέχρι τότε, αφιερώστε λίγο χρόνο για να ενηµερωθείτε όσο πληρέστερα µπορείτε για τα πεπραγµένα του «Πειραιά Νικητή», ξεκινώντας από τον Γενικό Απολογισµό που υπάρχει στον ιστότοπο www.peiraiasnikitis.gr. Οι σωστές αποφάσεις άλλωστε απαιτούν συνολική ενηµέρωση και έγκυρη πληροφόρηση.
 
*Μαιευτήρα Γυναικολόγου, διευθυντή Εξωσωµατικής Γονιµοποίησης «ΡΕΑ», αντιπροέδρου ∆.Σ. «ΡΕΑ» - Εντεταλµένου δηµοτικού συµβούλου Πειραιά, για την εποπτεία και τον συντονισµό του Τµήµατος Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων, της ∆/νσης Προγραµµατισµού και Ανάπτυξης, υποψήφιου δηµοτικού συµβούλου µε τον συνδυασµό «Πειραιάς Νικητής»
 
Δημοσιεύτηκε στο «Κάλπη 19» το Σάββατο, 20 Απριλίου 2019