Έναν τριώρου διαρκείας πλου στο Σαρωνικό με πλοία του Πολεμικού μας Ναυτικού είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ανήμερα της Εθνικής μας επετείου της 25ης Μαρτίου, συνολικώς 115 απόστρατοι όλων των βαθμών και προελεύσεων, μετά από σχετική πρωτοβουλία του Γ.Ε.Ν., και οργάνωση των "λεπτομερειών" της από πλευράς της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (Ε.Α.Α.Ν.). 

Ο πλους αυτός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πολιτικής που ακολουθεί το Γ.Ε.Ν. για σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών του Π.Ν., και στο πλαίσιο της μεταβάσεως των τριών σκαφών, διαφορετικών τύπων, που συμμετείχαν στον πλου, μετά το πέρας αυτού, στον Πειραιά προκειμένου να έχει την ευκαιρία ο κόσμος να τα επισκεφτεί στη διάρκεια του τριημέρου της Εθνικής μας επετείου της 25ης Μαρτίου. 

Πριν από τον πλου, στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος, τους 115 αποστράτους, οι οποίοι είχαν δηλώσει συμμετοχή, υποδέχτηκε ο Υπαρχηγός του Στόλου Υποναύαρχος Ιωάννης Κορακάκης Π.Ν., ο οποίος και συνταξίδεψε μαζί τους. Οι 70 εκ των αποστράτων επιβιβάστηκαν στη φρεγάτα "ΚΑΝΑΡΗΣ", οι 30 στην πυραυλάκατο "ΡΙΤΣΟΣ" και οι 15 στο αναβαθμισμένο υποβρύχιο "ΩΚΕΑΝΟΣ". 

Μετά την ολοκλήρωση του πλου, στη διάρκεια του οποίου εκτελέστηκαν και διάφορα ναυτικά γυμνάσια μεταξύ των πληρωμάτων των σκαφών, αυτά κατέπλευσαν στο λιμάνι του Πειραιώς όπου παρέμειναν επί τριήμερο ανοικτά για την επίσκεψη του κοινού.