Δέματα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το πασχαλινό τραπέζι, προσέφερε σήμερα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη η Μητρόπολη Πειραιώς, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ. κ. Σεραφείμ,  ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης, καθώς και η Γενική Γραμματέας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη, η οποία εκπροσώπησε  τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, διένειμαν τα δέματα, ως ελάχιστο δείγμα κοινωνικής αλληλεγγύης σε όσους ανθρώπους αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς προσέφερε 7.500 δέματα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ,  σε ομιλία του, εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του στους ανθρώπους που συμβάλλουν στο διαχρονικό κοινωνικό έργο της Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, ο οποίος - όπως είπε - συνεργάζεται αρμονικά με τη Μητρόπολη, για να γίνει ο Πειραιάς πυλώνας για μια κοινωνία δικαιοσύνης και στήριξης των συνανθρώπων μας.  Τον παρότρυνε δε, να συνεχίσει με τον ίδιο δυναμισμό και με την ίδια ψυχική ορμή το θεοφιλέστατο και σπουδαίο του έργο.  Ευχαρίστησε επίσης τον ηγέτη του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος - όπως  ανέφερε – «συμβάλλει αδιάπτωτα στο έργο της Μητρόπολης, όπως και άλλοι κοινωνικοί φορείς της πόλης, για την υλοποίηση καθημερινά  της πνευματικής εκστρατείας, που δεν έχει κανένα υλικό στόχο, παρά μόνο την ανακούφιση του πόνου των αδελφών μας», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι αξίζουν συγχαρητήρια στη Μητρόπολη Πειραιώς. Όπως είπε, τα τελευταία πέντε χρόνια είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον Μητροπολίτη κ.κ. Σεραφείμ και τη Μητρόπολη, επισημαίνοντας ότι το έργο το οποίο παράγεται από τη Μητρόπολη και με πρωτοβουλίες του Σεβασμιωτάτου είναι πολύ σημαντικό, εξαιρετικό και μεγάλο. Ο Δήμος Πειραιά – ανέφερε -  στέκεται, με τις λίγες δυνάμεις που έχει, στο πλευρό της Μητρόπολης. Επίσης, υπογράμμισε ότι ο μεγάλος σύλλογος της πόλης, ο Ολυμπιακός, αλλά και ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης στέκονται εδώ και πολλά χρόνια στο πλάι της Μητρόπολης και όλοι μαζί προσφέρουν ό, τι παραπάνω μπορούν σε όσους έχουν ανάγκη. Ευχήθηκε  η χώρα μας  να πάει μπροστά, ώστε να μη χρειάζονται τα 7.500 καθημερινά συσσίτια που προσφέρει η Μητρόπολη Πειραιώς.  Όμως για όσο το έχουν ανάγκη, δήλωσε ότι τόσο ο Μητροπολίτης όσο και η Δημοτική Αρχή και ο κ. Μαρινάκης - με τη δυνατότητα που έχει - θα προσφέρουν ό,τι περισσότερο μπορούν.  Κάλεσε και άλλους να μιμηθούν αυτό το παράδειγμα και να πλαισιώσουν αυτή την ομάδα. 

Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης ανέφερε  ότι η Εκκλησία του Πειραιά και οι δημότες έχουν μια βαθιά σχέση  που είναι ισχυρή και εντυπωσιακή. Δήλωσε ότι και τα επόμενα χρόνια θα είναι στο πλευρό της Εκκλησίας για να μπορέσουν όλοι μαζί να στηρίξουν όσους έχουν ανάγκη και να προσφέρουν αγάπη. Τέλος, ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και καλή Ανάσταση.

Η Γενική Γραμματέας του Ερασιτέχνη  Ολυμπιακού κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη, η οποία  εκπροσώπησε  τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη παραδίδοντας στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιά,  επιταγή εκ μέρους του, για την ενίσχυση του κοινωνικού έργου  της Πειραϊκής Εκκλησίας, τόνισε:

«Ο κ. Βαγγέλης  Μαρινάκης, ο Ολυμπιακός,  ο κ. Μώραλης, είναι δίπλα σε αυτό το σπουδαίο έργο που επιτελείτε. Θα συνεχίσουμε  και θα είμαστε  συνέχεια δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη».