Μένουν ακόμα δύο αγωνιστικές για το φινάλε του φετινού πρωταθλήματος στη Superleague και ο Ολυμπιακός έχει «κλειδώσει» τη δεύτερη θέση. Κάτι που σημαίνει πώς έχει εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Με την κλήρωση να είναι προγραμματισμένη σε δύο μήνες από σήμερα.

Κι αυτό που κοιτάει ο Ολυμπιακός είναι τι θα γίνει σε δύο χώρες. Στην Τουρκία και την Ολλανδία. Στην μεν Τουρκία αυτή τη στιγμή είναι στη δεύτερη θέση η Γαλατασαράι, με 56 βαθμούς. Στο -5 από την πρώτη Μπασάκσεχιρ, στο +3 από την τρίτη Μπεσίκτας, έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε. Αυτό που θέλει ο Ολυμπιακός είναι ένα. Να μην βγει δεύτερη η Μπεσίκτας, γιατί αλλιώς κινδυνεύει η συμμετοχή του στο γκρουπ των ισχυρών στην κλήρωση. Διότι η τελευταία έχει καλύτερο συντελεστή από τον Θρύλο στην κατάταξη της UEFA.

Όσον αφορά στην Ολλανδία, Άγιαξ και Αϊντχόφεν είναι στην κορυφή μαζί, με 74 βαθμούς. Οι «ερυθρόλευκοι» θα προτιμούσαν να αναδειχθεί πρωταθλητής ο Άγιαξ, για τον ίδιο λόγο. Έχει καλύτερο συντελεστή στο ranking της UEFA και αν πάρει η PSV τον τίτλο, σε συνδυασμό με την κατάσταση στην Τουρκία, είναι θέμα για τον Ολυμπιακό.