Την έκπληξη και την απορία του για την τοποθέτηση της Εισαγγελίας σχετικά με τη συμμετοχή του Βαγγέλη Μαρινάκη στην προγραμματισμένη συνάντηση των προέδρων των ΠΑΕ και την εμπλοκή που προέκυψε, εξέφρασε ο Σταύρος Κοντονής στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Συγκεκριμένα ο αρμόδιος για θέματα αθλητισμού Υπουργός, άφησε αιχμές για το γεγονός ότι ο Ισίδωρος Ντογιάκος, στο "και πέντε", αποφάσισε να τινάξει την συνάντηση των ισχυρών του ποδοσφαίρου στον αέρα. "Μου προκαλεί εντύπωση πως, ενώ ήταν γνωστή η ημέρα που θα γινόταν η συνάντηση, υπήρξε τοποθέτηση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών. Δεν θα κρίνω το νομικό υπόβαθρο μιας τέτοιας απόφασης. Μου προκαλεί εντύπωση πως στο 'και πέντε' υπήρξε τέτοιο ζήτημα. Υπήρξαν τοποθετήσεις που αγγίζουν τα όρια της τερατολογίας. Τι ευθύνη είχε το Υπουργείο και εγώ για τη ματαίωση της συνάντησης; Είχα τη δυνατότητα να θέτω ερωτήματα, αν μπορεί ο πρόεδρος του Ολυμπιακού να συμμετάσχει; Το πιο ευγενικό που θα μπορούσε να κάνει ο εισαγγελέας αν τον ρώταγα, ήταν αν μου κλείσει το τηλέφωνο", υποστήριξε μεταξύ των άλλων ο κ. Κοντονής.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο ίδιος, αποκάλυψε ότι για το θέμα έχει λάβει επιστολή από τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, την οποία θα διαβιβάσει στην Πρόεδρο και στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Από τα όσα υποστήριξε ο κ. Κοντονής, έγινε σαφές ότι η Κυβέρνηση ενοχλήθηκε από την "εξωθεσμική παρέμβαση" του κ. Ντογιάκου.

Για την εμπλοκή με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στη συνάντηση: "Η θεματολογία ήταν προκαθορισμένη. Δεν άλλαξε τίποτα. Ήταν γνωστά και σε εσάς. Ο Ολυμπιακός είχε ενημερώσει τον εισαγγελέα εδώ και μέρες. Τα θέματα ήταν γνωστά. Ακόμα και λανθασμένα να είχε ενημερώσει την Εισαγγελία ο Ολυμπιακός για την ατζέντα, ο εισαγγελέας ήταν γνώστης των θεμάτων. Η υπόθεση χρήζει περαιτέρω διερεύνησης, και για την εμπλοκή και επέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας. Μπορεί να μην υπάρχει και καμία σκιά, θα το δούμε. Εμένα μου απέστειλε η ΠΑΕ Ολυμπιακός μια επιστολή που θέτει αυτά τα ζητήματα και θα την διαβιβάσω στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου".

Για τη συνάντηση με τους τρεις μεγάλους που ματαιώθηκε: "Γράφτηκαν πράγματα που ξεπερνούν την πιο νοσηρή φαντασία. Όλοι συμφωνούσαν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι. Ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε, και σεβαστή η άποψή του. Οι υπόλοιποι μας είπαν ότι θα έρθουν. Περιμέναμε και την απάντηση του Ολυμπιακού γιατί υπάρχει το θέμα με τον κ. Μαρινάκη. Μας απάντησαν ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας δεν είχε αντίρρηση. Και έτσι δημοσιοποιήσαμε τη συνάντηση Μου προκαλεί εντύπωση πώς ενώ ήταν γνωστό το γεγονός, την ημέρα που θα γινόταν η συνάντηση υπήρξε τοποθέτηση του προϊσταμένου της εισαγγελίας εφετών. Δεν θα κρίνω το νομικό υπόβαθρο της άποψης του. Μου προκαλεί απορία όμως και πρέπει να διερευνηθεί. Τι ευθύνη είχε ο υπουργός αθλητισμού για τη ματαίωση αυτής της συνάντησης; Είχα εγώ τη δυνατότητα να απευθύνω ερωτήματα στην εισαγγελία. Το πιο ευγενικό που θα έκανε εισαγγελέας θα ήταν να μου κλείσει το τηλέφωνο. Δεν έχω δικαίωμα να ρωτάω τον εισαγγελέα για τον οποιοδήποτε πολίτη. Τι ευθύνη έχει το Υπουργείο; Θα κινηθούμε σε ένα δίπολο: Συναίνεση και δικαστική εκκαθάριση των υποθέσεων που εκκρεμούν. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να υπάρχει συνεννόηση, πάνω σε κοινό τόπο λογικής για να σταματήσει η κατρακύλα της αναξιοπιστίας. Η δικαστική εκκαθάριση δεν είναι αντικείμενο της ηγεσίας του υπουργείου αθλητισμού. Είναι της δικαιοσύνης και πρέπει να την αφήσουμε να πράξει αυτά που πρέπει να γίνουν. Το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει για όλους. Μια συνεννόηση είναι όρος και προϋπόθεση να προχωρήσει το ποδόσφαιρο. Όποιοι εμπλέκονται σε ποινικές υποθέσεις θα δώσουν λόγο στον φυσικό τους δικαστή. Άλλος δρόμος για ένα κράτος δικαίου δεν υπάρχει. Όποιοι έρχονται να κάνουν τους εξυγιαντές και κατηγορούν την κυβέρνηση καλό είναι να το ξανασκεφτούν".

Επίσης, ο κ. Κοντονής επιτέθηκε - επίσης χωρίς να τον κατονομάσει - στον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζο, για τη στήριξή του στους οργανωμένους. Διαβάστε τι είπε για τι συνάντηση των "τριών" που... δεν έγινε, για Μαρινάκη, Σαββίδη, Κύπελλο και συλληφθέντες για επεισόδια. "Όποιοι έρχονται να κάνουν τους εξυγιαντές κατηγορώντας την κυβέρνηση, να το ξανασκεφτούν!".