Ο Πειραιάς υποδέχεται για 6η συνεχόμενη χρονιά το αθλητικό φεστιβάλ σκυταλοδρομιών δρόμου «Βίκος Street Relays», το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 20 Απριλίου 2019  στο Πασαλιμάνι (Μαρίνα Ζέας) στις 18:30.

Το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός,  διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Πειραιά, σε συνεργασία με τον Ολυμπιακό ΣΦΠ και τον Ερμή 1877.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε:

«Οι σκυταλοδρομίες δρόμου «Βίκος Street Relays», είναι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός με κοινωνικό σκοπό,  που πραγματοποιείται για 6η συνεχόμενη χρονιά και αποτελεί πλέον θεσμό για τον Πειραιά.  Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που προάγει τον μαζικό αθλητισμό,  την οποία ως Δημοτική Αρχή στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή, καθώς δίνουμε τη δυνατότητα σε  μικρούς και μεγάλους να τρέξουν σε μια από τις πιο όμορφες διαδρομές της χώρας μας, περιμετρικά στη Μαρίνα Ζέας, ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό σκοπό. Ως Δημοτική Αρχή έχουμε επιλέξει τα τελευταία 5 χρόνια, κάθε αθλητικό γεγονός που διοργανώνουμε στην πόλη μας, να έχει φιλανθρωπικό και κοινωνικό χαρακτήρα, προκειμένου να στηρίζουμε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Πειραιά και συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας. Θα ήθελα να καλέσω τον κόσμο να λάβει μέρος στους αγώνες σκυταλοδρομίας «Βίκος Street Relays», προκειμένου να αθληθεί, αλλά και να συμβάλει με τη συμμετοχή του στον κοινωνικό σκοπό των αγώνων».

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, σημείωσε σε δήλωσή της ότι ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, στηρίζει κάθε χρόνο αυτή την αθλητική διοργάνωση, λέγοντας πως ξεκίνησε από τον Πειραιά και  είναι η 6η χρονιά που διοργανώνεται στην πόλη, προσθέτοντας: «Φέτος οι αγώνες έχουν ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, καθώς περιλαμβάνουν περισσότερα αθλητικά στοιχεία καθώς και μουσικό πρόγραμμα. Το αθλητικό φεστιβάλ σκυταλοδρομιών δρόμου «Βίκος Street Relays», είναι μία γιορτή αθλητισμού, με πνεύμα ομαδικότητας και υγιούς συναγωνισμού, στο οποίο συμμετέχουν διακεκριμένοι αθλητές, αλλά και άνθρωποι όλων των ηλικιών. Περιμένουμε λοιπόν τον κόσμο, τους γονείς με τα παιδιά τους να τρέξουν στο Πασαλιμάνι. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω  τους διοργανωτές  για την καλή συνεργασία όλα  αυτά τα χρόνια».

Για τα «Βίκος Street Relays»

Τα «Βίκος Street Relays» είναι μία πρωτοποριακή, πρωτότυπη, καινοτόμα αθλητική δράση με κοινωνική διάσταση, η οποία από το 2019 διευρύνεται ακόμη περισσότερο, εντάσσοντας και μουσικές εκδηλώσεις στο πρόγραμμά της.

Φέτος οι αθλητικές εκδηλώσεις έχουν εμπλουτιστεί με πολλά νέα στοιχεία, όπως είναι η οικογενειακή σκυταλοδρομία Family Relay 4x1000 καθώς και ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής αγωνίσματα:

1. 5 χιλιόμετρα τρέξιμο (ανδρών, γυναικών - 16 ετών και άνω)

2. 4x1 χιλιόμετρο σκυταλοδρομία (οικογενειακή, ανδρών, γυναικών, μικτή – 10 ετών και άνω)

3. 4x100μ. μικτή παιδική σκυταλοδρομία (γ’ δημοτικού, δ’ δημοτικού, ε’ δημοτικού, στ’ δημοτικού)

4. 4x50μ. μικτή παιδική σκυταλοδρομία (προνήπια, νήπια, α’ δημοτικού, β’ δημοτικού)

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-04-2019 10:00-18:00

Λειτουργία γραμματείας για παραλαβή εξοπλισμού και διάθεση τελευταίων διαθέσιμων συμμετοχών στο κατάστημα της Watt+Volt, Πέτρου Ράλλη 209, Νίκαια.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20-04-2019 10:00-16:00

Λειτουργία γραμματείας για παραλαβή εξοπλισμού και διάθεση τελευταίων θέσεων στην πλατεία Κανάρη (ρολόϊ).

18:30-19:00 Διεξαγωγή αγώνα Kids Relays 4x50μ., 4x100μ.

19:00-19:45 Διεξαγωγή αγώνα Street Relays 4x1000μ.

19:45-20:45 Διεξαγωγή αγώνα Street Run 5.000μ.

20:30-20:45 Βραβεύσεις νικητών Street Relays 4x1000μ. και Street Run 5.000μ.

20:45-22:00 Διεξαγωγή μουσικού προγράμματος.