Ο κυβερνήτης του αμερικανικού αντιτορπιλικού πλοίου «USS Mitscher» (DDG-57), κλάσης Alreigh Burke, Captain κ. Ian Scalatine πραγματοποιήσε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο Πειραιά, ο οποίος συνοδευόταν από την ναυτική ακόλουθο της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και Rose Rice και την αξιωματικό κα Sara Warynovich και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργο Δαβάκη.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τους ενημέρωσε  για το Δημοτικό Θέατρο και την πολιτιστική του ιστορία, για το λιμάνι, για την τουριστική αξιοποίηση του Μικρολίμανου, για τον Ολυμπιακό,  για το Αρχαιολογικό και το Ναυτικό Μουσείο,  καθώς και για  τα έργα του Τραμ και του Μετρό που πραγματοποιούνται στην πόλη.

Ο  κ.  Δαβάκης μετά το πέρας της εθιμοτυπικής επίσκεψης, δήλωσε  ότι είχε τη χαρά να υποδεχθεί τον πλοίαρχο, την ύπαρχο και την αξιωματικό του αντιτορπιλικού πλοίου «USS Mitscher», του ιστορικού – όπως είπε –  πλοίου που φέρει την ονομασία ενός πρωτοπόρου πολεμιστή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αεροπόρου του Αμερικανικού Ναυτικού.  Ο κ. Δαβάκης επεσήμανε  πως αποτελεί τιμή για τον Δήμο Πειραιά να επισκέπτεται η αντιπροσωπεία του  αντιτορπιλικού πλοίου το Δημαρχείο.

Στη συνέχεια, ο κ. Δαβάκης ξενάγησε τον πλοίαρχο και τις γυναίκες  αξιωματικούς του  αμερικανικού αντιτορπιλικού πλοίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο τέλος της συνάντησης αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.