Μνημόσυνο για τους πνιγέντες και φονευθέντες ναυτικούς του Εμπορικού Ναυτικού τέλεσε σήμερα ο Δήμος Πειραιά, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν ρίψεις στεφάνων στη θάλασσα, στην προβλήτα απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα. Την τελετή πλαισίωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.

Μετά το πέρας της τελετής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης, δήλωσε:

«Για μια ακόμη φορά, ο Δήμος Πειραιά διοργάνωσε επιμνημόσυνη δέηση  και τιμά τους  πνιγέντες και φονευθέντες ναυτικούς του Εμπορικού Ναυτικού  στην προβλήτα απέναντι από τον  Άγιο  Σπυρίδωνα στον Πειραιά, καθώς και στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας. Φέτος όμως είναι μια ξεχωριστή χρονιά, γιατί ο Δήμος Πειραιά και  η Ιερά Μητρόπολις Πειραιά φιλοτέχνησαν και τοποθετούν το μνημείο του αφανούς Ναυτικού, μετά από δωρεά του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη,  μπροστά  από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, τα αποκαλυπτήρια του οποίου θα γίνουν την Κυριακή των Βαΐων.  Είναι μια ξεχωριστή τιμή για τη μνήμη αυτών των ανθρώπων».

Στεφάνια έρριψαν στη θάλασσα: Ο  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης. Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Β΄ Πειραιά κ. Δημήτρης Καμμένος. Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής,  Αντιναύαρχος κ. Σταμάτης Ράπτης. Ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.) κ. Γιάννης Χαλάς. Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Ε.Ν. κ. Εμμανουήλ Τσικαλάκης. Ο τέως Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συνταξιούχων Αξιωματικών Ε.Ν. κ. Γεώργιος Δεωνάς. Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Πλοιάρχων Ε.Ν.  κ. Δημήτρης Μηνδρινός. Ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Μηχανικών Ε.Ν. κ. Χρήστος Χαλβατσιώτης. Ο Ειδικός Γραμματέας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Μιχαήλ Αγρανιώτης.