Μια μεγάλη γιορτή δύναμης και κατάθεσης ψυχής ήταν η αθλητική εκδήλωση για ΑΜΕΑ «Άθλος», που διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας στο δημοτικό κολυμβητήριο. 

Στον κατάμεστο από κόσμο αθλητικό χώρο, το «παρών» έδωσε σύσσωμη η Δημοτική Αρχή της πόλης με επικεφαλής τον δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο, ενώ βραβεύτηκαν τρεις ξεχωριστές προσωπικότητες, η Χρ. Αντώναρου, πρόεδρος του Συλλόγου «Δεν υπάρχουν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες- Μόνο άνθρωποι», η Φ. Μακρίδη, χρυσή ολυμπιονίκης 2011 Special Olympics και η Γ. Κάλτση, αθλήτρια και πραγματικό παράδειγμα ζωής. 

Στους αγώνες κολύμβησης που πραγματοποιήθηκαν, όλοι και όλες τερμάτισαν πρώτοι, σε έναν αγώνα που η πραγματική πρωτιά ήταν η συμμετοχή. Όλοι οι συμμετέχοντες τιμήθηκαν με μετάλλια και αναμνηστικά, ενώ σημαντική για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης ήταν η προσφορά των εθελοντών, των ναυαγοσωστών και των κριτών της ΚΟΕ κ. Βραχιώτη και κ. Παραστατίδη. Τη δράση άνοιξαν με ένα εντυπωσιακό σόου επίδειξης οι αθλήτριες του Άρη Νίκαιας.

Οι αθλητές, οι εθελοντές, οι οικογένειες και οι θεατές, το χάρηκαν με την ψυχή τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για νέες εκδηλώσεις. 
Σκοπός της δράσης που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος είναι η ευαισθητοποίηση όλων στην προσπάθεια που καταβάλουν τα άτομα με αναπηρία μέσω των αθλητικών δράσεων, για την ισόνομη ένταξή τους στην κοινωνία και για την καταπολέμηση των διακρίσεων εναντίον των ΑΜΕΑ σ’ όλα τα επίπεδα. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να συμβάλει ριζικά στην αλλαγή της νοοτροπίας απέναντι στα ΑΜΕΑ μέσα από τον σεβασμό στη διαφορετικότητα. 

Τέλος, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το νέο αναβατόριο τελευταίας τεχνολογίας, το οποίο θα βοηθήσει σημαντικά τα ΑΜΕΑ στο πρόγραμμα Θεραπευτικής Κολύμβησης, που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια στον Δήμο μας και δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερα ΑΜΕΑ να αθλούνται.

Δείτε τις φωτογραφίες: