Ο Ολυμπιακός αν και βρέθηκε να χάνει από τον ΠΑΟΚ με 2-0 σετ, έκανε την ολική ανατροπή και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει την Κηφισιά. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για απόγευμα της Κυριακής θα ξεκινήσει στις 18:00.

Στα δύο πρώτα σετ το συγκρότημα του Πιάτσα έδειχνε να βρίσκεται έξω από τα νερά του. Η υποδοχή και κατ’ επέκταση το μπλοκ δεν λειτουργούσαν σωστά, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει συνεχώς πόντους με τους Σεπέδα και Χιμένεθ.

Στο τέλος του 3ου σετ, ωστόσο, μίλησε η καρδιά και η ψυχή του Θρύλου, ο οποίος αν και βρέθηκε να χάνει με 24-21, έκανε την ολική ανατροπή και έστειλε το ματς στο τέταρτο σετ. Εκεί κυριάρχησε κατά κράτος με τους Εγκλεσκαλνς, Όγκουρτσακ να καρφώνουν με μανία στο τάραφλεξ του ΠΑΟΚ.

Το νερό πλέον είχε μπει στο αυλάκι. Ο Θρύλος είχε πάρει τα πάνω του και πλέον όλοι ήξεραν την τελική έκβαση του παιχνιδιού. Ο αυτοκράτορας του ελληνικού βόλεϊ έκανε σμπαράλια την υποδοχή του ΠΑΟΚ και πήρε μια τεράστια νίκη και παράλληλα το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου. 

Μια ακόμα θρυλική ανατροπή από τους μαχητές του Ρομπέρτο Πιάτσα, οι οποίοι και στον τελικό του League Cup γύρισαν το ματς με τον ΠΑΟΚ από το 0-2 και έβαψαν ερυθρόλευκο τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.