Τη μνήμη του Γιόχαν Κρόϊφ που έφυγε το πρωί της Πέμπτης 24 Μαρτίου από τη ζωή, τίμησαν οι ομάδες που συμμετέχουν στο "Future Cup" του Άγιαξ - μέσα στις οποίες είναι και ο Ολυμπιακός.

Πριν από την έναρξη του τουρνουά (26-28/3) που "φιλοξενεί" το 'Αμστερνταμ οι διοργανωτές κράτησαν ενός λεπτού σιγής στη μνήνη του Γιόχαν Κρόϊφ με την θρυλική φανέλα του Αγιαξ με το Νο14 στην πλάτη να είναι στη σέντρα και όλες τις ομάδες να έχουν σχηματίσει ένα μεγάλο κύκλο γύρω της.

 

Ο τεχνικός της Κ-17 του Ολυμπιακού, Δημήτρης Μαυρογενίδης, μιλώντας γι' αυτή τη συγκλονιστική εμπειρία τόνισε: "Συγκινηθήκαμε όλοι μας. Τα παιδιά που δεν τον είχαν δει ποτέ να παίζει ειλικρινά συγκινήθηκαν και κατάλαβαν πόσο σπουδαίος ήταν. Ο Άγιαξ τιμά την μνήμη του μεγάλου Γιόχαν Κρόϊφ, ο οποίος άλλαξε τον τρόπο σκέψης όλων όσων ασχολούνται με το δημοφιλέστερο άθλημα του πλανήτη. Το άθλημα του οφείλει πολλά. Εμείς εκφράσαμε τα συλλυπητήρια μας στους ανθρώπους του Άγιαξ. Η απώλεια είναι τεράστια. Ο Κρόιφ άλλαξε αυτό το μεγάλο κλάμπ. Όπως μας λένε και εδώ οι άνθρωποι του Άγιαξ όταν έφυγε ο Κρόϊφ σκέφτηκαν να ματαιώσουν το τουρνουά, αλλά σκέφτηκαν ότι ο ίδιος θα ήθελε από αυτούς να βάλουν τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να παίξουν το αγαπημένο του άθλημα".

Η Ακαδημία του Ολυμπιακού την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο Κρόϊφ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του Άγιαξ.