Στρατεύθηκε στην προσπάθεια του Κινήματος Αλλαγής, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη πολιτικά περίοδο, αναλαμβάνοντας τον συντονισμό της επικοινωνίας του κόμματος, ως Γραμματέας του Τομέα.

Ο λόγος για τον δημοσιογράφο και πρώην στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Σταμάτη Μαλέλη, που γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και προέρχεται από μια παραδοσιακή αριστερή οικογένεια.

Αμέσως μετά τη μεταπολίτευση οργανώθηκε στο μαθητικό της ΚΝΕ ενώ, από το πρώτο έτος της ΑΣΟΕΕ και μετά από ένα μικρό πέρασμα από αριστερίστικες οργανώσεις, βρέθηκε στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ.

Όπως εξομολογείται ο ίδιος, αγάπησε τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον ακολουθούσε παντού ενώ, τον καλούσε πολλές φορές στο Καστρί και του μίλαγε για ώρες.

Από τα τέλη του 80 αποστασιοποιήθηκε από την πολιτική και ασχολήθηκε με τη δεύτερη μεγάλη του αγάπη, την τηλεόραση και έγινε διευθυντής σε όλα τα ελληνικά κανάλια .

Ωστόσο, η αγάπη του για την πολιτική επανήλθε ακόμη πιο δυνατή καθώς, όπως λέει, πιστεύει στο Κίνημα Αλλαγής και στη Φώφη Γεννηματά.

Σήμερα, συμμετέχει στην επικοινωνιακή «ομάδα κρούσης», που έχει συγκροτήσει η Φώφη Γεννηματά, με την οποία διατηρεί μια στενή πολιτική και προσωπική σχέση εμπιστοσύνης. Ανήκει μάλιστα στον «σκληρό πυρήνα» των συνεργατών της, μετέχοντας σε όλες τις κλειστές συσκέψεις και έχει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της επικοινωνιακής στρατηγικής του κόμματος.

Πηγή: kalpi19.gr