Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 η δράση καθαρισμού ακτών Let’s Do it Greece στον Πόρο. Στη δράση συμμετείχαν δεκάδες κάτοικοι του Πόρου, καθώς και η οργανωτική ομάδα των εθελοντών του Let’s do it Greece, η οποία επέλεξε το νησί μας για να διενεργήσει την κεντρική δράση της, παράλληλα με εκατοντάδες δράσεις που διενεργήθηκαν την ίδια ημέρα σε όλη την Ελλάδα.

Η κεντρική δράση στον Πόρο πραγματοποιήθηκε στην απομακρυσμένη βόρεια ακτή «Τσούτσουρα», η οποία, όπως και πολλές άλλες βόρειες ακτές της Πελοποννήσου και νησιών του Αιγαίου, γίνεται αποδέκτης αμέτρητων μεταφερόμενων απορριμμάτων με προέλευση το λεκανοπέδιο της Αττικής. Η πρόσβαση στην ακτή είναι δυνατή μόνο δια θαλάσσης και για τον λόγο αυτό η μετάβαση των περίπου 60 εθελοντών έγινε με επαγγελματικά και ιδιωτικά αλιευτικά σκάφη. Οι εθελοντές μέσε σε περίπου 3 ώρες μάζεψαν περισσότερες από 100 μεγάλες σακούλες με απορρίμματα. Επίσης, οι μαθητές των Σχολείων του Πόρου ανέλαβαν τον καθαρισμό παραλιών στις περιοχές Μικρό Νεώριο και Γερολιμάνι και η εθελοντική ομάδα «Όλοι Μαζί Περπατάμε» τον καθαρισμό της βόρειας παραλίας Βαγιωνιά.

Ο Δήμος Πόρου ευχαριστεί ιδιαίτερα για τη συνδρομή τους όλους τους εθελοντές, την οργανωτική ομάδα του “Let’s Do it”, τον καπετάνιο Κώστα Τζιώτη που διέθεσε αφιλοκερδώς το γρι-γρι του, τους Κώστα και Σωτήρη Αντωνάκο, τοn Νίκο Ντούφο, τον Χρήστο Καραγιάννη και το πλήρωμά του, την εταιρία ΑΠΑΝΑ και το προσωπικό της, την ΕΡΤ και το Porosnews.