Το Σάββατο 13 Απριλίου στις 10 το πρωί στη συμβολή των οδών Π. Ράλλη και Π. Μελά ο Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη συμμετέχει για 4η χρονιά στην Πανελλαδική Περιβαλλοντική Εκστρατεία “Let’s do it”. Το Δημοτικό Δίκτυο Εθελοντισμού, οι Διευθύνσεις Πρασίνου, Καθαριότητας και Τεχνικής Υπηρεσίας προχωρούν στην ανάπλαση της πλατείας με στόχο των εξωραϊσμό της και τη μείωση των παραβατικών φαινομένων στη συγκεκριμένη περιοχή.
Ο Δήμαρχος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, Γ. Ιωακειμίδης, επισημαίνει:

«Η χαμηλή βλάστηση στη συγκεκριμένη πλατεία ενίσχυε διάφορες δράσεις παραβατικών συμπεριφορών. Γι’ αυτό το λόγο αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην απομάκρυνση της χαμηλής βλάστησης και στην αλλαγή του χώρου με 20 δέντρα. Στόχος μας είναι να δίνουμε πειστικές λύσεις στην αναγκαιότητα αύξησης του πρασίνου στην πόλη με παρεμβάσεις που διασφαλίζουν περιβαλλοντικές και αισθητικές ισορροπίες.

Ως προς αυτή την κατεύθυνση η συμμετοχή όλων κρίνεται αναγκαία. Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να ενεργοποιήσουμε τα αποθέματα κοινωνικής ευαισθησίας των δημοτών μας και η εκστρατεία του “Let’s do it” είναι μια καλή ευκαιρία».

Σχολεία και φορείς της πόλης θα πάρουν μέρος σ’ αυτή τη δράση. Κουτσουπιές, κουκουναριές, σφεντάμι και αρωματικά φυτά θα γεμίσουν την πλατεία, νέα παγκάκια θα τοποθετηθούν μαζί με καλάθια απορριμμάτων. Με την ενεργή συμμετοχή μικρών και μεγάλων και με σύνθημα «Αλλάζω Στάση… Μπαίνω σε Δράση» ο Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη ενισχύει τον εθελοντισμό και αλλάζει την πόλη.

Πληροφορίες:

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Π. Ράλλη και Π. Μελά

Ώρα έναρξης: 10.00 π.μ.