Ο Δήμος Πειραιά συμμετείχε για τέταρτη χρονιά στην εθελοντική περιβαλλοντική εκστρατεία  «Let's do it Greece», η οποία πραγματοποιήθηκε  χθες με  τον καθαρισμό της ακτής στην Φρεαττύδα.  

Στην περιβαλλοντική δράση συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από τα Δημοτικά Σχολεία: 28ο, 3ο, 50ο και το 54ο, καθώς και από το Γυμνάσιο της Ελληνογαλλικής Σχολής «JEANNE D’ ARC»,  στέλνοντας μήνυμα εθελοντισμού για καθαρές ακτές και για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στους μικρούς εθελοντές  δόθηκαν από τον Δήμο Πειραιά γάντια, σακούλες και μπουκαλάκια με νερό. Στο τέλος της δράσης, απορριμματοφόρο του Δήμου Πειραιά συνέλλεξε τις σακούλες με τα απορρίμματα.                                                                              

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, υπογράμμισε ότι το «Let's do it Greece»,  είναι μια σημαντική περιβαλλοντική δράση, η οποία πραγματοποιείται για τέταρτη χρονιά στον Δήμο Πειραιά.  Ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στη συμμετοχή των μαθητών σχολείων της πόλης μας που  συνέδραμαν  στον καθαρισμό της Φρεαττύδας, υπογραμμίζοντας: «τα παιδιά πλέον μας διδάσκουν και  μας μαθαίνουν να καθαρίζουμε, να ανακυκλώνουμε, να είμαστε σωστοί δημότες και πολίτες.»

Ο κ. Μώραλης ευχαρίστησε τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη συμμετοχή τους και όλους τους δημότες που βρέθηκαν στη Φρεαττύδα, καθώς  και το «Let's do it Greece» για τη συνεργασία.  Χαρακτήρισε χρήσιμες αυτές τις πρωτοβουλίες, καθώς όπως ανέφερε  στέλνουν μήνυμα για την ανάγκη περιβαλλοντικής συνείδησης από μικρή ηλικία.   Όπως εξήγησε, πέρα από την ουσιαστική συμβολή στον καθαρισμό της παραλίας είναι σημαντικό «να μάθουμε να λειτουργούμε πιο σωστά ως πολίτες να μην τα περιμένουμε όλα από το κράτος».

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας  δήλωσε ότι η  περιβαλλοντική δράση  «Let's do it Greece» είναι ετήσια και  επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και τα νέα παιδιά του Πειραιά για  θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος.  Όπως   είπε ο κ. Βοϊδονικόλας, ο Δήμος Πειραιά στηρίζεται  στα νέα παιδιά, λέγοντας πως τον επόμενο χρόνο θα ιδρυθεί το περιβαλλοντικό πάρκο, στο οικόπεδο Μελετόπουλου, στο Νέο Φάληρο, το οποίο θα αξιοποιηθεί για την περιβαλλοντική εκπαίδευση των παιδιών. «Στόχος είναι να μάθουν να ανακυκλώνουν και να προστατεύουν το περιβάλλον που είναι το μεγάλο μας σπίτι», κατέληξε ο κ. Αντιδήμαρχος.

Η κα Γιάννα Παυλοπούλου μέλος της Οργανωτικής Ομάδας Εθελοντών της Πανελλαδικής Εκστρατείας «Let's do it Greece», σε δήλωσή της, τόνισε μεταξύ άλλων ότι το «Let's do it Greece» έχει ξεκινήσει από το 2012 και ο Δήμος Πειραιά στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία για τέταρτη χρονιά. Όπως επεσήμανε, ο καθένας μέσα από αυτή τη δράση μπορεί να προσφέρει στο περιβάλλον.  Τα παιδιά – συνέχισε-  είναι οι πρώτοι που μπορούν να αλλάξουν το περιβάλλον το οποίο μαθαίνουν να αγαπούν μέσα από αυτές τις εθελοντικές πρωτοβουλίες. Τέλος,  ευχαρίστησε τον Δήμο Πειραιά για τη στήριξη που παρέχει σε αυτή την εκστρατεία.

Παρόντες στην περιβαλλοντική αυτή δράση ήταν: ο  Πρόεδρος της  Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και Διευθυντής του 28ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά  κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της ίδιας Επιτροπής  κ. Χρήστος  Μακρής, ο Αντιπρόεδρος της  Σχολικής Επιτροπής της Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Νίκος Δελαγραμμάτικας, ο Σύμβουλος του Δημάρχου για θέματα Παιδείας κ. Μάκης Αγγελετάκης, ο Συντονιστής της Πανελλαδικής δράσης του «Let's do it Greece» κ. Νίκος Κιούσης, καθώς και εκπαιδευτικοί.