Το δικό του στίγμα ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής της regular season στην Ευρωλίγκα, έδωσε ο Ντέιβιντ Μπλατ, μιλώντας για την κατάσταση η οποία δεν βρίσκεται στα χέρια του Ολυμπιακού, αλλά και την πνευματική προετοιμασία της ομάδας. Επίσης τόνισε πως ο Στρέλνιεκς θα παραμείνει καιρό έξω και δεν θα επιστρέψει σύντομα.

Αναλυτικά ο Ντέιβιντ Μπλατ είπε…

«Όλα τα βλέμματα είναι στα αποτελέσματα που θα έρθουν σήμερα το βράδυ, αλλά είναι σημαντικό να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με επαγγελματισμό και πάθος. Η Νταρουσάφακα παίζει καλά τους τελευταίους μήνες, θα είναι πρόκληση για εκείνη. Εμείς θα πρέπει να παίξουμε σοβαρά και καλά και να είμαστε η καλύτερη ομάδα που μπορούμε.

Υπάρχει μία πιθανότητα το παιχνίδι να κρίνει την πρόκρισή μας. Να είσαι σοβαρός και φιλόδοξος πρέπει να είναι συνήθεια. Αυτό διδάσκουμε στους παίκτες μας».

Για το αν θα έπρεπε όλα τα παιχνίδια να διεξάγονται την ίδια μέρα και ώρα, είπε: «Είναι μια καλή ερώτηση αλλά δεν έχω την κατάλληλη απάντηση. Πιστεύω ότι όλες οι ομάδες είναι επαγγελματικές και σοβαρές και θα πρέπει να προσεγγίσουν τα παιχνίδια με σοβαρότητα στο άθλημα. Σέβονται το παιχνίδι. Αν τα αποτελέσματα είναι αυτά που προσδοκούμε η μοίρα θα είναι στα δικά μας χέρια».

Για τον Γιάνις Στρέλνιεκς: «Είχαμε κάποια δυσάρεστα νέα για τον Στρέλνιεκς. Θα παραμείνει εκτός για αρκετό καιρό, δεν θα επιστρέψει σύντομα. Ο Αγραβάνης κτύπησε στον αστράγαλό του αλλά πιστεύουμε πως θα παίξει και θα μας βοηθήσει. Θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση ως έχει. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό που μπορούμε».