"Είναι ντροπή ότι η Kυβέρνηση μετατρέπει τα hot spot σε φυλακές προσφύγων και στοιβάζει σε πλοία μετανάστες, φορώντας τους χειροπέδες, τις οποίες, για να τις εξωραΐσει, λέει, χωρίς αιδώ, ότι είναι πλαστικές! Με αυτές τις επιλογές, σε λίγο η Ελλάδα θα γεμίσει σύγχρονα κολαστήρια και τόπους μαρτυρίου".

Τα παραπάνω τόνισε ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε., Παναγιώτης Λαφαζάνης, επισκεπτόμενος το απόγευμα της Πέμπτης μαζί με στελέχη του κόμματός του το λιμάνι του Πειραιά και στην πύλη Ε1, προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες, χαρακτηρίζοντας κάτι παραπάνω από άθλιες και απάνθρωπες τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιώνουν.

"Στην πραγματικότητα οι πρόσφυγες ζουν σε συνθήκες που μόνο ποντίκια μπορούν να ζήσουν. Αυτές οι καταστάσεις", επεσήμανε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, "συνιστούν ντροπή για την Κυβέρνηση της χώρας μας και όλη τη μνημονιακή τάξη, συνιστούν ντροπή για την ξενόφοβη ιμπεριαλιστική Ευρώπη".

Ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε. χαρακτήρισε έγκλημα ότι η Κυβέρνηση, μαζί με όλο το μνημονιακό μπλοκ, αποδέχθηκαν και συμφώνησαν στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., να κλείσουν τα σύνορα - και ειδικότερα ο Βαλκανικός διάδρομος - υποστηρίζοντας ότι τα κλειστά σύνορα δεν σημαίνουν ασφάλεια, ούτε αντιμετωπίζουν τη φανατική ισλαμική τρομοκρατία, την οποία τρέφουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και αποσταθεροποιήσεις.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μαζί με στελέχη της ΛΑ.Ε. αφού περιόδευσαν στους χώρους και τις σκηνές, όπου οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους στοιβάζονται κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, στην συνέχεια πραγματοποίησαν μαζί με τους πρόσφυγες μεγάλη και μαχητικότατη πορεία, η οποία πέρασε από όλους τους καταυλισμούς στο λιμάνι και από το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Τέλος, ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε. τόνισε ότι η Κυβέρνηση και η μνημονιακή πολιτική τάξη καταστρέφουν και υποδουλώνουν πολλαπλά τη χώρα, με οικονομικά, προσφυγικά και ΝΑΤΟϊκά μνημόνια, ενώ η Κυβέρνηση Τσίπρα και οι μνημονιακές πολιτικές ηγεσίες πρέπει να συντριβούν, όπως είπε, καθ’ ότι αυτές τις ώρες όσο ποτέ, η Ελλάδα χρειάζεται μια μεγάλη ανατροπή και μια γνήσια λαϊκή εξέγερση, η οποία θα αντλεί δύναμη και αποφασιστικότητα από το πνεύμα του '21, του οποίου τιμούμε την επέτειο.