Στα Παραπολιτικά 90.1 FM και την εκπομπή του δημοσιογράφου Θανάση Φουσκίδη «Ήτανε Δίκαιο, Έγινε Πράξη» βρέθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Ο κ. Κιμπουρόπουλος συζήτησε σχετικά με την απόφασή του να κατέβει στη μάχη των εκλογών, την επιλογή του να θέσει υποψηφιότητα με τη Νέα Δημοκρατία αλλά και τις προτεραιότητές του ως ευρωβουλευτής αν καταφέρει να εκλεγεί από το εκλογικό σώμα. Ο κ. Κυμπουρόπουλος ανάμεσα σε άλλα τόνισε:

«Αποφάσισα να κατέβω γιατί τώρα έρχεται η στιγμή του κάθε ανθρώπου που λες «τώρα». Θεωρώ ότι τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να βγάλουμε τις δυνάμεις μας έξω για να δείξουμε κάτι διαφορετικό. Η Ευρώπη , η Ελλάδα  μας και τα δύο μαζί το χρειάζονται. Χρειάζονται ένα άλλο πρόσωπο.  Χρειάζονται να δείξουμε περισσότερη Ευρώπη. Τα άκρα ειδικά στην Ευρώπη έχουν εμφανιστεί πολύ έντονα. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να βάλουμε ξανά  στο επίκεντρο τον άνθρωπο, να τον φέρουμε στην ουσία, να διώξουμε τον  φόβο , να μεγαλώσουμε τη γνώση».

Για τους νέους και τις ευπαθείς ομάδες.

«Υπάρχουν εξαίσια παραδείγματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που φωνάζουν ότι η Ευρώπη μπορεί να είναι πιο κοινωνική , που ενδιαφέρεται για τις ευπαθείς ομάδες ,ενδιαφέρεται για τους νέους. Η νεολαία στην Ευρώπη είναι η πρώτη μου προτεραιότητα».

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη 

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας άνθρωπος νέος , ένας άνθρωπος ο οποίος έχει λόγο, έχει άποψη. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει σπουδάσει , έχει γνώσεις και πάνω σε αυτά τα πράγματα που είναι ο ίδιος τα κάνει πολιτική και τα κάνει πορεία , σχέδιο, στρατηγική. Γνωρίζοντάς τον και από κοντά είδα ότι πρόκειται για έναν πολιτικό που ξέρει τι 
θέλει και έναν άνθρωπο. Αυτά τα δύο με ενέπνευσαν για να είμαι μαζί του».

Για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπαϊκή Ένωση

«Πρέπει να ξαναμπούμε σε μια Ελλάδα η οποία συμμετέχει στην ΕυρωπαϊκήΈνωση και δεν είναι απλά ένας παθητικός δέκτης των πολιτικών των οποίων  μας εφαρμόζει και μας «κουμπώνει» η Ευρώπη. Δεν είμαστε απλά οι αποδέκτες. Πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε κεντρικό ρόλο και πρέπει να  θέσουμε στην Ευρώπη το τι είναι αυτό που θέλουμε. Ξέρω ότι με το πρόγραμμα που έχει ορίσει , που έινμαι σχεδιασμένο, που έχει αξιολογήσει σωστά ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη μπορεί να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι αυτό έχει εφαρμογή και μπορεί να αλλάξει την πολιτική και οικονομική κατάσταση της Ελλάδας».