Ο Σπύρος Ρόης θα επιχειρήσει τον Μαραθώνιο της Σαχάρας την Κυριακή 7 Απριλίου. Ο Σπύρος θα τρέξει 250χλμ στο μεγάλο μαραθώνιο “Marathon des Sables” στην αφιλόξενη έρημο της Αφρικής. Λίγο πριν αναχωρήσει για την μεγάλη προσπάθεια, ο Ποριώτης αθλητής με μήνυμα του στο Facebook ευχαριστεί όλους όσους τους συμπαραστάθηκαν οικονομικά και ηθικά.

Ακολουθεί το μήνυμα του Σπύρου Ρόη:

«Συνήθως αποφεύγω να κοινοποιώ σκέψεις μου και απόψεις μου αλλά τώρα πρόκειται για κάτι άλλο γι’αυτό συγχωρέστε με και ας το διαβάσει όποιος πραγματικά τον ενδιαφέρει.
Σε λιγότερο από μια βδομάδα πρόκειται να πάρω εκκίνηση σε ένα από τα μεγαλύτερα εγχειρήματα που έχω προσπαθήσει ποτέ μου και ένα από τα δυσκολότερα εγχειρήματα παγκοσμίως. Σε λιγότερο από μια βδομάδα πρόκειται να στηθω στην εκκίνηση με άλλους 1000 περίπου αθλητές που έχουν την ίδια λόξα με εμενα. Με αθλητές που δεν γνωρίζουν το αδύνατο και που στόχος είναι να ξεπερνούν συνέχεια τα όρια του μυαλού τους και του σώματός τους. Σε λιγότερο από μια βδομάδα θα ακούω την κόρνα εκκίνησης στον Μαραθώνιο της Σαχάρας (Marathon des Sables) απόστασης 250 χλμ.

Ο σκοπός όμως του εγχειρήματος μου, όπως τότε (Διαπλους του Σαρωνικού 2016) έτσι και τώρα δεν είναι άλλος από τα ΠΑΙΔΙΑ. Τα ΠΑΙΔΙΆ που καθημερινά μάχονται για μια αχτίδα στον ήλιο. Τα ΠΑΙΔΙΑ που παλεύουν καθημερινά την ασθένεια τους για να βγουν νικητές στην πιο δύσκολη δοκιμασία τους. Τα ΠΑΙΔΙΑ του Συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑ είναι αυτά που μου έχουν δώσει δύναμη για να παλέψω εκεί. Μέσα από αυτό τον αγώνα θέλω να σταθούμε όλοι δίπλα σε αυτά τα ΠΑΙΔΙΆ και να διαδώσουμε όλοι μαζί το μήνυμα της δωρεάς μυελού των οστών. Μας χρειάζονται όλους μηδενός εξαιρουμένου.
Για να καταφέρω να φτάσω εγώ εκεί μου συμπαρασταθηκαν πολλοί και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω δημόσια. Πρώτα από όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μιχάλη Τσουκια και Στεφανο Σιδηροπουλο της Trekking Hellas οι οποίοι όταν τους εξέφρασα την επιθυμία μου και τον σκοπό της, χωρίς δεύτερη σκέψη δέχτηκαν να μου καλύψουν την συμμετοχή μου και τα εισιτήρια μου. Θέλω να ευχαριστήσω τον Γρηγόρη Σκουλαρίκη και το Running News σαν χορηγό επικοινωνίας, τον Μπάμπη Κανατσίδη με το Poros News αλλα και τον Χρήστο Ζωγράφο για την πολυτιμη βοήθεια του στην δημοσίευση του εγχειρήματος.

Ακόμα θέλω να ευχαριστήσω τον Νικο Κρυπωτο και το Θεραπεία Πολυδύναμο Ιατρικό Κέντρο για την διατροφική μου στήριξη σε όλη την προετοιμασία μου αλλά και καθ’όλη την διάρκεια του αγώνα καθώς και για τις ιατρικές εξετάσεις που χρειάστηκε να κάνω αρκετά συχνά.

Τον Γιάννη Δημητριάδη για την κάλυψη ενός πολύ μεγάλου μέρους του εξοπλισμού μου που απαιτείται για την ασφαλή μου συμμετοχή.

Επίσης επειδή ένα ακόμα πολύ μεγάλο μέρος του εξοπλισμού μου καλύφθηκε από την Γενική κλινική Πειραιώς “Ιπποκράτης” , τον Εμπορικό και Επαγγελματικο Σύλλογο Πορου και το Cielo Lounge Cafe θα ήθελα να ευχαριστήσω αντίστοιχα τον Γενικό Διευθυντή της Κλινικής Βλάχο Σωτήριο , τον Πρόεδρο του Εμπορικου Συλλογου Δημήτρη Συξέρη και το Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και το Παναγιώτη Ρούσο ιδιοκτήτη του Cielo Lounge Cafe.

Επειδή όμως κανένας αθλητής δεν μπορεί να κάνει βήμα χωρίς της προπονητικές συμβουλές κάποιου που είναι γνωστής στο είδος του ευχαριστώ ολόψυχα τον Δημήτρη Κασίμη για όλη του την βοήθεια και την στήριξη του.

Ακόμα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιάννη Μοσχονά και Νίκο Μοσχονά για την παροχή όλων των αθλητικών ενδυμάτων που θα χρησιμοποιήσω στον αγώνα. Δεν θα μπορούσα όμως ποτέ να ξεχάσω τα παιδιά της δικής μου αθλητικής οικογένειας , έτσι θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά της οικογένειας του SARONIC TRIATHLON CLUB που όλους αυτούς τους μήνες στέκονται δίπλα μου με απίστευτη θετική ενέργεια.

Κλείνοντας το τελευταίο ευχαριστώ θέλω να το πω στον άνθρωπο μου στην Κατερίνα μου, που χωρίς αυτήν δεν θα βρισκόμουν ποτέ στην εκκίνηση όσους χορηγούς και να είχα. Είναι εκείνη που με σήκωσε κάθε φορά που έπεφτα, που με κουβάλησε κάθε φορά που σύρθηκα και της χρωστάω τα πάντα στην πορεία μου μέχρι εδω.

Πρώτα ο θεός πάντα, τον τερματισμό μου θα τον αφιερώσω από τώρα στα παλικάρια μου, στον Αλέξανδρο μου και στον Νικόλα μου , στον Νικόλα μου και στον Αλέξανδρο μου.
Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας…
Συγχωρέστε με εαν σας κούρασα!!!»