Συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης για τις άπορες οικογένειες της πόλης και τα παιδιά πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα, πραγματοποιεί το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, τα οποία θα διατεθούν στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά και στο "Χαμόγελο του Παιδιού".
 
Τα είδη πρώτης ανάγκης συλλέγονται στο Γραφείο Διασύνδεσης (Ζέας 80-82, 5ος όροφος) έως και την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016 και ώρες 12:00 - 14:00.

Για την περίπτωση των άπορων οικογενειών του Πειραιά υπάρχει ανάγκη για τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης ενώ στον παρακάτω σύνδεσμο από το "Χαμόγελο του Παιδιού" μπορείτε να ενημερωθείτε για τη λίστα με τα αναγκαία είδη: http://www.hamogelo.gr/24-1/2923/To-Xamogelo-toy-Poidioysygkentronei-farmaka--eidh-proths-anagkhs-koi-trofima-gia-ta-poidia-prosfyges-metanastes.

Σε κάθε πακέτο ή τσάντα που προσφέρουν οι πολίτες, είναι απαραίτητο να αναγράφεται ο προορισμός (π.χ. προς ΚO.Δ.Ε.Π., προς "Χαμόγελο του Παιδιού").

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Γραφείου Διασύνδεσης, Νίκος Γεωργόπουλος δήλωσε:

"Η πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πειραιώς αποτελεί μια μικρή μόνο συμβολή στην προσπάθεια για στήριξη των πιο ευάλωτων μελών της κοινωνίας μας και ταυτόχρονα των παιδιών προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας και έχουν ανάγκη από άμεση βοήθεια".

Η πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά, Κορίνα  Λαουλάκου, τόνισε:

"Η πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πειραιώς για συλλογή τροφίμων, φαρμάκων και βασικών ειδών πρώτης ανάγκης για άπορες οικογένειες της πόλης, αλλά και για τα παιδιά πρόσφυγες που φιλοξενούνται προσωρινά στη χώρα μας είναι αξιέπαινη. Η ενέργεια αυτή αποτελεί ένα ελπιδοφόρο μήνυμα, ότι σε αυτή τη δύσκολη εποχή που η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει πολλούς συνανθρώπους μας να ζουν κάτω από τα όριο της φτώχειας, η συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με φορείς της πόλης μας που διαθέτουν εμπράκτως κοινωνική ευαισθησία, είναι απαραίτητη όσο ποτέ για την ενίσχυση και τη βοήθεια όσων έχουν ανάγκη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Γεωργόπουλο και να καλέσω τους πολίτες, να συνεισφέρουν όσο μπορούν. Ο σκοπός είναι ιερός".

Ο Πρόεδρος του "Χαμόγελου του Παιδιού", Κώστας Γιαννόπουλος, τόνισε:

"Θα θέλαμε να συγχαρούμε το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιώς για την πρωτοβουλία του. Στις δραματικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα η ένωση δυνάμεων είναι ο μόνος τρόπος για να ανταποκριθούμε στις πολύπλευρες και χιλιάδες ανάγκες που καθημερινά προκύπτουν. "Το Χαμόγελο του Παιδιού" βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί που κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες βρίσκεται στη χώρα μας. Στηρίζουμε τα χιλιάδες παιδιά που δοκιμάζονται από την πολυετή και βαθιά κοινωνικοοικονομική κρίση της χώρας μας (το 2015 στηρίξαμε 95.701 παιδιά), καθώς παράλληλα καταβάλλουμε υπεράνθρωπες δυνάμεις για την κάλυψη και των επιπρόσθετων αναγκών που αντιμετωπίζουν τα παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες, τα οποία ασυνόδευτα ή με τους γονείς τους, ζουν υπό τραγικές συνθήκες. Η ανάπτυξη υγιών συνεργασιών μπορεί να δώσει λύσεις.
Θα ήθελα να τονίσω ότι τα είδη που συγκεντρώνονται για "Το Χαμόγελο του Παιδιού" φυλάσσονται σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους τηρώντας όλες τις απαραίτητες συνθήκες ελέγχου και υγιεινής, μεταφέρονται με τα εξειδικευμένα οχήματα του Οργανισμού (φορτηγά ψυγεία κ.λ.π.) και διανέμονται απευθείας από "Το Χαμόγελο του Παιδιού" και την εξειδικευμένη ομάδα μας. Απαράβατος κανόνας είναι η διασφάλιση της αξιοπρέπειας κάθε παιδιού, η απόλυτη διαφάνεια στη διαδικασία τόσο της συγκέντρωσης όσο και της διανομής των ειδών και φυσικά η αξιοποίηση κάθε προσφοράς στο ακέραιο"
.