Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Ύδρας αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιήθηκαν ή έχουν δημοπρατηθεί αλλά και το ποσό που χρειάστηκε για αυτά όπου ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ενώ τα λιμενικά έργα αγγίζουν σχεδόν τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης σημειώνεται το πόσο σημαντικά είναι αυτά τα έργα και γιατί πρέπει να ολοκληρωθούν σύντομα.

Παρακάτω η δήλωση:

Η σημερινή δημοτική αρχή της Ύδρας έχει να παρουσιάσει ένα ιδιαίτερα πλούσιο και πολυδιάστατο έργο. Τα τελευταία πέντε χρόνια υλοποιήθηκαν ή έχουν δημοπρατηθεί έργα που ξεπερνούν τα πέντε εκατομμύρια Ευρώ (5,000,000) ενώ ο Δήμος μας για πρώτη φορά στην ιστορία του έχει πλεόνασμα που αγγίζει τα δύο εκατομμύρια Ευρώ.

Μόνο για λιμενικά έργα λοιπόν υλοποιήθηκαν, έχουν δημοπρατηθεί ή πρόκειται να δημοπρατηθούν έργα που αγγίζουν το 1.816.000 Ευρώ. Με συστηματική δουλειά, επιμονή και απόλυτη διαφάνεια εξασφαλίστηκαν όλες οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις και κυρίως οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι από Υπουργεία, ΕΣΠΑ και την Περιφέρεια. Με τα δεδομένα της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Χώρα μας θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι ο απολογισμός του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας είναι εντυπωσιακός. Μια σειρά, εδώ και πολλά χρόνια αναγκαίων έργων, έχουν υλοποιηθεί ή δρομολογηθεί για υλοποίηση.

Πιο αναλυτικά αναφέρονται τα κάτωθι:

1) Εξασφάλιση χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και υλοποίηση του έργου αποκατάστασης μεγάλου μέρους των καθιζήσεων του πλακόστρωτου στην παραλία συνολικού προϋπολογισμού 190.000 Ευρώ. Το λιθώστροτο της πανέμορφης παραλίας του Νησιού μας βρισκόταν σε πραγματικά άσχημη κατάσταση.

2) Δημοπρατήθηκε και ξεκίνησε το έργο της επισκευής του κεντρικού προβλήτα συνολικού προϋπολογισμού 267,000 Ευρώ. Το συγκεκριμένο σημείο στο λιμάνι μας ήταν κυριολεκτικά υπό κατάρρευση! Η δεύτερη φάση της επισκευής του ξεκινάει άμεσα.

3) Δημοπρατήθηκε στις 11/09/2018 το έργο της συντήρησης του εξωτερικού λιμενοβραχίονα συνολικού προϋπολογισμού 765,000 Ευρώ. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει το Φθινόπωρο του 2019. Αυτοψία με δύτες κατέδειξε ότι ο συγκεκριμένος λιμενοβραχιόνας έχει υποστεί διευρυμένες φθορές από το πέρασμα του χρόνου και χρήζει άμεσης επισκευαστικής παρέμβασης.

4) Εξασφαλίστηκε επίσης η χρηματοδότηση και όλες οι απαιτούμενες άδειες για την δημοπράτηση του έργου της επισκευής τους λιμανιού στο Καμίνι συνολικού προϋπολογισμού 594,000 Ευρώ. Το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί στις αρχές Μαΐου του τρέχοντος έτους. Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη και ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία για την δρομολόγηση της υλοποίησης αυτού του έργου δεδομένου του ότι έπρεπε να επαναχαραχθεί η γραμμή του αιγιαλού και της παραλίας και να εκπονηθούν και οι σχετικές μελέτες.Τέλος προωθούνται άμεσα η επισκευή της μικρής «καμάρας» μέρος της οποίας κατέρρευσε εξαιτίας των ιδιαίτερα άσχημων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν το τελευταίο διάστημα καθώς και η συντήρηση των αρμολογημάτων.